Foto: Bildbyrån

Det verkar vara något med den här matchserien som gör att matcherna bara inte kan gå under fem mål. Jag ber om ursäkt om jag jinxade det nu, men inför avslutningen har faktiskt alla matcher slutat med minst fem mål. Och så även idag? 

Match: Timrå IK – Oskarshamn IK (SHL) | Speltips: Över 5.5 mål | Odds: 2.30 | Units: 2/5 | Spelbolag: 888Sport | Spelstopp: 19:00

Sport888 ger oss 2,30 på att det slutar med mer än 5,5 mål. Samtliga sex möten har innehållit minst fem mål. Fyra av sex möten har slutat med minst sex mål. Det blir helt enkelt alltid målrikt, och jag tycker faktiskt allt tyder på att det blir det även ikväll. Visst, nerverna kommer sättas på ännu hårdare prov nu när allt ska avgöras. Det bidrar möjligtvis till att lagen spelar något mer återhållsamt. Men samtidigt, är det något vi har lärt oss under svensk hockeys slutspelsfas är det att avgörande matcher nödvändigtvis inte gör att de skiljer sig från mängden.

Timrå har fått tillbaka tidigare skadade Anton Wedin och Emil Berglund, som båda bidrog starkt till att man lyckades ta det till övertid senast. Wedin, som under året var en av seriens bästa spelare, hade en kasse senast. Berglund verkar även han ha hitta formen. Ett mål och två assist senast, där målet dessutom var det livsviktiga 4-4-målet som tog matchen till förlängning. Att dessa två herrar kommit in och bidrar med ytterligare offensiv styrka talar såklart för överspelet.

Men som sagt, statistiken talar egentligen sitt tydliga språk och ytterligare argument är överflödiga. Jag spelar över 5,5 mål till 2,30 hos 888Sport. 2/5 units.

Speltips: Det blir fler än 5,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir fler än 5,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Samtliga sex föregående matcher har slutat med över fem mål. Fyra av sex matcher har innehållet sex eller fler mål.
  • Timrå har Wedin och Berglund tillbaka. Båda starkt bidragande senast.
  • Avgörande match där Oskarshamn har allt att vinna, vilket borde betyda att offensiven ej kommer hämmas.
Rygga Över (5.5) till 2,30 hos 888Sport!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här