MATCH: IK Oskarshamn – HV71
SPELTIPS: HV71 vinner
SPELSTOPP: 18:00 04/12
UNITS: 3/5
SPELBOLAG: William Hill

Odds:

2.20

På lördag är det dags för ett Smålandsderby i SHL mellan IK Oskarshamn och HV71. Det är två formsvaga lag som intar Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn. Hemmalaget har inte vunnit på deras fem senaste matcher, medan HV71 bröt sin tre matcher långa förlustsvit i en övertygande seger med 5-1 mot Djurgården, i torsdags.

I det senaste derbyt lagen emellan vann HV71 med 6-3 på hemmaplan. Faktum är att Oskarshamn fortfarande inte vet hur det känns att vinna ett Smålandsderby mot HV71. Förra säsongen vann HV samtliga derbyn på både borta- och hemmaplan. Det tillsammans med att Oskarshamn just nu är inne i en usel period, bör ligga hemmalaget i fatet.

HV71 ser också ut att ha få med sig ett par viktiga forwardspjäser i form in i matchen. Linus Sandin stänkte två senast och Anton Wedin stod för ett mål och en assist.

För Oskarshamns del, så har man inte spelat match sedan 21 november. Det kan innebära ett spelsug, men det kan också innebära en viss ringrostighet. Jag tror på det sistnämnda. Därför tycker jag att det är spelvärt att lägga sina pengar på HV71 som vinnare till 2.20 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips: HV71 vinner matchen

Jag väljer att spela på HV71 som vinnare i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Båda lagen har dålig form, men HV71 såg ut att studsa upp senast mot Djurgården.

  • Oskarshamn har aldrig vunnit mot HV71 i SHL.

  • Oskarshamn har inte spelat sedan 21 november och bör vara ringrostiga.

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här