Junior SM 2020

Junior SM 20202020-02-18T09:34:56+01:00

Junior SM-slutspelet är en turnering som årligen spelas för att få fram det allra bästa klubblaget i Sverige. SM-slutspelet 2019 kommer att spelas i Nyköping mellan datumen 2-5 april. Detta blir den sjätte gången på rak som de avgörande matcherna spelas på arenan Rosvalla.

Vi på Hockeyresultat.se kommer att bevaka matcherna på plats och har här samlat all information kring SM-slutspelet.

Senaste nytt från Junior SM

J20-slutspelet 2020

Här hittar du all information du behöver från SM-slutspelet i J20. Informationen nedan uppdateras löpande.

Slutspelsträd

Laddar...

Spelchema

Laddar...

Resultat

Laddar...

Bronsmatchen spelas preliminärt på söndagen den 5 april klockan 10:00. Samma dag avgörs finalen preliminärt  klockan 14:00. Samtliga matcher i J20-slutspelet spelas i Stora Hallen på Rosvalla.

Vilka lag går till J20-slutspelet?
Till slutspelet tar sig de bästa lagen ifrån J20 Superelit, som inleds med ett seriespel där de 20 klubblagen spelar i två olika serier (Superelit Norra och Superelit Södra). De fem bästa lagen i vardera serie går därifrån vidare till Superelit topp 10, samtidigt som de fem sämsta lagen i vardera serie går vidare till Superelit fortsättningsserien. Inom dessa nya serier möter lagen varandra på nytt och efter det går alla lag ifrån topp 10 till slutspelet tillsammans med de 6 bästa lagen ifrån fortsättningsserien. Här möts de sammanlagt 16 lagen i åttondelsfinaler och kvartsfinaler som spelas som bäst av tre matcher. De fyra vinnarna i kvartsfinalerna går härifrån vidare till SM-slutspelet.

Regerande mästare på J20-sidan är Modo som i fjol besegrade Linköping i finalen.

J18-slutspelet 2020

Här hittar du all information du behöver från SM-slutspelet i J18. Informationen nedan uppdateras löpande.

Slutspelsträd

Laddar...

Spelschema

Laddar...

Resultat

Laddar...

Bronsmatchen spelas på lördagen den 4 april klockan 10:00 i Lilla Hallen på Rosvalla. Samma dag avgörs finalen klockan 11:00 i Stora Hallen.

Vilka lag går till J18-slutspelet?
Till slutspelet tar sig de bästa lagen ifrån J20 Allsvenskan, som inleds med ett seriespel där de 20 klubblagen spelar i två olika serier (J18 Allsvenskan Norra och J18 Allsvenskan Södra). De fyra bästa lagen i dessa två serier går direkt till SM-åttondelen samtidigt som resterande lag spelar sextondelsfinaler mot fyra lag ifrån J18 Elit fortsättningsserierna. Slutspelets sextondelsfinaler, åttondelsfinaler och kvartsfinaler spelas alla i form av tre möten, där laget som vinner flest möten går vidare. Det bästa laget ifrån vardera kvartsfinal går sedan till SM-slutspelet.

Regerande mästare på J18-sidan är Frölunda som i fjol besegrade Färjestad i finalen.

Till toppen