Att nå Stanley Cup-slutspel är en dröm för de flesta hockeyspelarna. Här ställs de sexton bästa NHL-lagen mot varandra i ett fullspäckat slutspel som bjuder på en mängd spännande matcher. Till Stanley Cup kvalificerar sig de tre bästa lagen ur varje division, samt två ytterligare lag ur varje konferens, där det slutligen är ett lag från varje konferens som möts i den stora finalen.

På den här sidan kommer vi framöver att publicera ett slutspelsträd i samband med att lagen till Stanley Cup 2020 blir klara. Dessutom kommer du här hitta datum och tider för samtliga slutspelsmatcher.

Stanley Cup-slutspelet 2020

Samtliga slutspels-möten spelas i bäst av sju matcher, vilket gör att varje vinst är otroligt viktig för avancemang. De 16 lagen inleder slutspelet med åttondelsfinaler, som sedan följs av kvartsfinaler, semifinaler och slutligen den stora finalen. Varje säsong spelas slutspelet under perioden april-juni och först efter det vet vi vilket lag som blir nya mästare.

Till slutspelskampen i NHL går som vi redan nämnt de lag som presterar allra bäst under ligans gruppspel. Dock är det inte alltid så att det lag som toppar ligatabellen tar hem Stanley Cup-titeln i slutändan. För säsongen 2017/2018 var det Nashville Predators som tog hem flest poäng under grundserien, men under slutspelet fick man se sig utslagna redan i kvartsfinalen. Istället blev det Washington Capitals som tog hem titeln. De kom i sin tur sexa i den kompletta NHL-tabellen för säsongen.

Det är också ofta så att en mästare tas fram innan de sju inplanerade matcherna har spelats. Senast som finalkampen gått till en sjunde match var 2011 och efter det har fem eller sex matcher varit standard. 1998 var senaste gången som ett lag vann finalen med 4-0 i matcher.