Speltips ishockey – Dagens bästa bettingtips & rekar2022-03-10T10:48:15+01:00

Hockeyresultat.se är Sveriges enda betting community som enbart är inriktad på hockey, gå gärna med i vår grupp på Facebook . Vi ger dig tips på kommande matcher samt sportnyheter, exklusiva bonusar och unika kampanjer.
Ett speltips från vår sida innebär att vi erbjuder vår egen kunskap till den som vill spela på hockeymatcher. Vi kan erbjuda ett tips på ett spel för gemene man att spela på inför matcher i SHL (speltips), NHL (speltips) eller de lägre ligorna Hockeyallsvenskan (speltips) och Hockeyettan (speltips). Ett speltips kan innehålla ett tips på vilket lag som kommer att vinna den aktuella matchen, hur många mål det blir i matchen, någon specifik målskytt eller antal utvisningar i matchen. Allt mellan himmel och jord som kan innebära att den hockeyintresserade kan samla vänner för att jobba fram sitt spel.

Senaste speltipsen för ishockey

Kampanjer & Erbjudanden

I ishockeyns värld finns det dagligen matcher i de olika ligorna att följa och även spela på. För den som är intresserad av detta finns det massvis av speltips som man kan ta del av, allt för att underlätta när man ska bestämma hur man ska lägga sina spel. Rekarna är baserade på en mängd olika saker som kan ha inverkan på hur det kan komma att gå för de olika lagen.

Är du intresserad av att ta del av speltips fotbolls EM 2022 så rekommenderar vi ett besök på EM-fotboll.se.

Speltips – som spelvärde, inspiration och information

På den här sidan kommer vi att samla alla våra betting tips för de stora hockeyligorna i världen. Med hjälp av dessa texter hoppas vi kunna göra det enklare för dig att besluta dig för vilken match som är värd att spela på. Texterna kan vara av intresse även för den som inte väljer att spela på matchen, utan endast vill få koll på hur det går för det lag som man håller på. För dig som söker efter speltips hockey VM hittar du dessa på VMhockey.se.

Spel och betting ska i första hand vara ett roligt och ge en extra krydda till matcherna. Det är i ärlighetens namn oerhört svårt att gå plus i längden, och spelbolagen kommer alltid ha oddsen på sin sida. Därför är det viktigt att aldrig spela för mer pengar än vad man har råd att förlora. På så sätt blir betting ett roligt sätt att ge extra nerv till en avslagen match i grundserien, utan att man för den delen behöver ha ångest över att potentiellt förlora pengar som egentligen borde gå till något annat.

Hur sätter spelbolagen sina odds?

En mer rättvis beskrivning av ett odds är ”sannolikhet”, vilket är viktigt att veta som spelare. Bakom varje spel och odds finns en sannolikhet att ett scenario inträffar, och denna sannolikhet representeras av ett odds. Problemet för oss spelare är att spelbolagen kommer alltid ge oss spelare ett sämre odds än vad sannolikheten egentligen är. Detta gör de för att vara lönsamma i längden, annars hade det inte funnits några spelbolag då alla hade gått i konkurs. Alla spelbolag tar ut lite extra – en marginal – som skyddar dem mot osäkerheten i samband med att förutsäga framtida händelser.

Exempel: Liverpool har varit helt överlägsna i Premier League hittills i år, och när de möter bottenlaget West Ham på hemmaplan erbjuder spelbolaget oddset 1.25, vilket procentuellt sett innebär att Liverpool förlorar eller kryssar 1 av 4 matcher mot West Ham. Detta stämmer dock inte, eftersom spelbolagens marginal inte är inräknat. Det rättvisa oddset utan marginal ligger sannolikt runt 1.33, vilket betyder att Liverpool förlorar eller kryssar i 1 av 3 matcher. Om vi förutsätter att spelbolaget är pålästa och har satt rätt oddset i förhållande till sannolikheten betyder detta att spelbolagen har den positiva edgen.

Edge

En positiv edge betyder att över tid kommer antingen spelbolagen eller spelaren procentuellt sett att vinna, den långsiktiga vinnaren är den som har positiv edge. För att bli en vinnande spelare över tid krävs det att ha en positiv edge gentemot spelbolagen. Detta uppnås enklast genom att ha information som odds-marknaden inte känner till, vilket ger spelaren en klar fördel. Spelbolagen är oftast otroligt bra pålästa, vilket gör det oerhört svårt att hitta en edge i de stora ligorna där spelbolagens experter har tillgång till samma information som du som spelare har. Risken är att spelbolagen faktiskt har bättre koll än dig som spelare, då spelbolagens oddssättare har som heltidsjobb att läsa på och förbereda sig, för att sätta det allra mest rättvisa oddsen. Därför är det allra lättast att hitta en edge i de mindre ligorna, helst i lokala serier där du som lokalbo faktiskt har mer insyn än spelbolagen.

Exempel: Spelbolaget har satt oddset 2.00 på att Väsby ska vinna mot Hammarby i Hockeyettan Östra. Rent procentuellt betyder oddset 2.00 att Väsby kommer att vinna i 50% av matcherna. Du som spelare har känningar inom laget och fått veta att Hammarbys tre bästa spelare har insjuknat bara timmar innan matchstart. Nu har du information som spelbolagen inte har, och detta är ännu inte inprisat i oddset. Väsby har helt plötsligt mycket större chans att vinna matchen, och en rättvis procentsats kanske nu är 60-40 i Väsbys favör. Detta innebär att du som spelare nu har en 10% edge gentemot spelbolagen, och det finns ordentligt spelvärde på Väsby till oddset 2.00.

Spelobjekt i ishockeyns värld

I och med den enorma mängden ligor och lag som finns inom sporten, finns det en mängd olika saker att spela på. Det absolut vanligaste är att satsa på någon av de matcher som spelas under dagen, men man kan även blicka längre fram än så. Till exempel finns det odds för vilket lag som slutligen kommer att vinna den pågående säsongen, eller ett pågående möte i flera matcher mellan två lag.

När det gäller längre spel som dessa kan det långt i förväg vara svårt att avgöra hur man lägger sitt spel allra bäst. Här brukar oddsen baseras mycket på tidigare meriter, vilket inte behöver vara detsamma som lagets aktuella formkurva. I och med detta finns det chans att hitta spel med riktigt höga odds som vid ett utfall ger en rejäl vinst.

De flesta väljer att spela på en match med lag som de vanligtvis brukar följa, men detta är ingenting som man måste vara låst vid. I vissa fall är chanserna till vinst större om du tittar på helt andra lag som ställs mot varandra. Detta kan i sin tur öka underhållningsvärdet för matchen även fast att inte just ditt lag står på isen.

Live odds och boostade spel

Då ishockey är en sport där det kan svänga rejält under en match är det här mycket populärt att spela på live odds, som finns tillgängliga under matchens gång. Oddsen för dessa spel förändras kontinuerligt utifrån hur de respektive lagen presterar, vilket gör att det gäller att hitta rätt läge för när man placera sitt spel.

Ibland kan ett speltips bestå av ett specialerbjudande, där ett odds är extra högt och som man tar del av en viss kampanj. Detta brukar kallas för boostade odds och ger en unik chans till en stor vinst. Samtidigt måste man här vara noggrann med att läsa villkoren som gäller kring omsättningskrav eller insättningskrav.

Tänk på att våra rekar inte garanterar en vinst, utan endast är ett förslag på hur man kan satsa sina pengar. Att spela på en match innebär alltid en risk att förlora sina pengar, vilket man bör ha med sig i åtanke.

Till toppen