Speltips NHL – De bästa betting tipsen för NHL2021-07-06T22:37:56+02:00

Vi har Sveriges enda betting community inriktat enbart på hockey, gå gärna med i vår grupp på Facebook . Vi ger dig tips på kommande matcher samt sportnyheter, exklusiva bonusar och unika kampanjer.

National Hockey League (NHL) är den största ishockeyligan i världen, där de absolut största stjärnorna gör upp mot varandra. Efter att grundserien är över gör de främsta lagen upp i NHL-slutspelet, Stanley Cup, där en av de tyngsta titlarna i idrottsvärlden står på spel. Under säsongen finns det en mängd intressanta spelobjekt i ligan och för den som är intresserad av att spela på dessa samlar vi här rekar för de hetaste matcherna i NHL.

Senaste speltipsen för NHL

Kampanjer & Erbjudanden

Betta & spela på NHL

I den Nordamerikanska ligan spelar sammanlagt 32 lag ifrån såväl USA som Kanada. Säsongen inleds i oktober månad och avrundas inte förrän i slutet av maj, då en slutlig vinnare får sitt namn inristat på den enorma Stanley Cup-pokalen. Ligan har spelare ifrån världens alla hörn och flera svenskar har här lyckats bli stora namn att räkna med.

Trots att mötena i ligan spelas under nattetid för de europeiska tittarna, är många hängivna sina lag och följer med i matcherna. Klubblagen har fans från hela världen, vilket gör att en mycket stor mängd spelare väljer att spela på de odds som finns tillgängliga. Jämfört med till exempel de svenska ligorna slutar matcherna i NHL många gånger med stora målsiffror, vilket verkligen bygger upp för spännande spel. Dessutom gör ligans poängsystem att det ofta blir väldigt jämnt i tabellen ända in i det sista, någonting som kan leda till en direkt avgörande avslutning på säsongen.

Satsa pengar på Stanley Cup

Att ta hem Stanley Cup är bland de största bedrifterna man kan göra som hockeyspelare och någonting som samtliga lag i ligan drömmer om. Förutom att matcherna är otroligt populära att titta på, är de även väldigt heta spelobjekt hos spelbolagen. Precis som att man under grundserien kan spela på enskilda matcher, man man göra detsamma under slutspelet, där varje möte mellan lagen sker i form av sju matcher. Dessutom kan du spela på vilket lag du tror kommer att ta hem ligatiteln i slutändan.

4 tips att tänka på när man spelar på NHL

Överskattade lag, fäll favoriterna!

NHL är en otroligt jämn liga, där alla lag kan slå alla om de har en bra dag. Det stängda ligasystemet tillsammans med lönetaket gör att många lag har några bra år i ligan, för att sedan behöva bygga om truppen i några år. Detta resulterar i att vissa lag som varit bra historiskt sätt inte alltid är lika bra som spelbolagen tror. Denna överskattning kan göra att oddsen på det andra laget är ordentligt mycket högre än det borde vara. Leta efter överskattade lag och spela på skräll-laget!

Spelschemat kan göra skillnad

I det svenska systemet spelar lagen oftast en bortamatch för att sedan åka hem samma dag. USA är så pass mycket större geografiskt, vilket gör att många lag åker iväg och spelar upp mot 6-8 bortamatcher innan de kommer hem igen. Att vara på resande fot i flera veckor sliter på kroppar och hjärnor, och i slutet på ett lags borta-turné kommer är de flesta spelare trötta mentalt och fysiskt. Detta kan vi spelare ta vara på om vi är tillräckligt pålästa. Det är inte sällan som ett lag, som spelar sin sjätte bortamatch på raken, möter ett lag som varit på hemmaplan de två senaste veckorna. Laget som spelar på hemmaplan har en enorm fördel, något som spelbolagen inte alltid respekterar lika mycket som de borde. Om du som spelare kan hålla koll på spelschemat kan du hitta rejäla överodds. Håll koll på spelschemat!

Målvakterna kan avgöra matcher

Eftersom NHL-säsongen är 82 matcher lång så kommer lagen ofta att rotera sina målvakter mer än i det svenska systemet. Det blir allt vanligare att NHL-lagens målvakter får dela på ansvaret, och ibland spela i princip lika många matcher vardera. Dock finns det lag som har en uttalad förstemålvakt som står majoriteten av matcherna, och reservmålvakten bara får spela några gånger i månaden. Detta kan vi spelare ta vara på. Oavsett hur bra målvakten i fråga är, kommer han inte att spela på toppen av sin förmåga om han inte spelat match på tre veckor. Träningar är en sak, match en helt annan. Dels kommer målvakt ha extra mycket press på sig, då han vill visa upp sig i de få framträdanden han får göra, vilket kommer göra att han är extra nervös i inledningen av matchen. Reservmålvakten kommer också att vara ur matchform, vilket är otroligt viktigt i en så tuff liga som NHL. Alla NHL-målvakter är superproffs, så även om målvakten inte spelat på några veckor så kommer han ändå göra en godkänd insats, men med det sagt: En målvakt som spelar på 95% av sin fulla förmåga kan förlora matchen på egen hand. Spela emot reservmålvakterna!

Spela aldrig rak vinst

”Aldrig” kanske är att ta i, men man ska verkligen passa sig för att spela på rak vinst när det kommer till NHL-betting. Anledningen till det är att lagen får samma antal poäng om de vinner i övertid (2), som om de skulle vinna under ordinarie tid (2). Detta skiljer sig från SHL, där vinnaren får 3 poäng i ordinarie tid och 2 poäng under övertid. I SHL vill många lag mycket hellre avgöra under ordinarie tid för att sno åt sig alla tre poängen, och därför kan chanserna rada upp sig även i slutminuterna. Många lag är i slutet av säsongen i behov av 3 poäng, och kommer därför att fortsätta gå framåt.

NHLs regler resulterar i att lagen inte alls har lika mycket att vinna på att gå framåt i slutet av matcherna om det står lika i matchen. Därför dör många matcher med tio minuter kvar om ställningen är oavgjord, eftersom båda lagen är nöjda med en poäng då de lika gärna kan avgöra under övertid och fortfarande få med sig en poäng om de skulle förlora i övertid. Oddset för ”vinst inkl förlängning och straffar” är oftast lägre än rak vinst, men det är trots allt ett bra mycket säkrare spel.

Till toppen