MATCH: Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

 SPELTIPS: Över 5.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 22:00 4/8

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Campobet

 Odds:

1.90
SPELA NU

Första mötet mellan lagen i playin rundan är nu avklarad. Det blev en målsnål tillställning där Toronto aldrig lyckades få hål på Columbus. Men även Columbus fick kämpa med att få in pucken och det skulle dröja till den tredje perioden innan målskyttet lossnade. Columbus kunde sedan vinna den första matchen med 2-0 och har nu förarsätet i matchserien.

Det var inte den mest välspelade ishockeymatchen som Toronto och Columbus bjöd på i den första matchen. Det var annars målvakternas kväll vilket där båda lagens målvakter var de som stod för de bästa insatserna i matchen.

Nu när lagen har mött varandra en gång och har fått känna hur det är att spela denna specialvariant av NHL inför tomma läktare och utan kontakt med omvärlden så tror jag att spelet kommer kunna lossna än mer. Toronto har även fördelen av att matcherna spelas i deras egna hemmaarena i Toronto vilket självklart är en stor fördel i denna märkliga situation som covid-19 har ställt till med.

Mitt speltips till den här matchen blir över 5.5 mål i matchen vilket kan ses som märkligt när senaste mötet slutade 2-0 till Columbus. Men det finns ett par anledningar till varför jag tror det kommer lossna mer i match nummer två. Dels har lagen nu spelat den första matchen och fått den överstökad. De har bättre koll på vart de har varandra nu samt att båda målvakterna stod för riktigt fina insatser och räddade sina respektive lag från att mer mål. Orkar målvakterna en likadan match bara två dagar efter den första spelades? Jag tror inte det, därför tror jag snarare att match två kommer vara en målrik historia där puckarna kan ligga i nätmaskorna för båda lagen ett par gånger.

Toronto måste även ösa på nu när laget förlorade första matchen för att ligga under med 2-0 i matcher när det spelas i bäst av fem är absolut inte ett scenario som Toronto vill hamna i.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 5.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Nu är båda lagen igång och har fått känna på varandra och spelet kommer kunna lossna

  • Båda målvakterna gjorde bra insatser i första matchen, håller de även i denna?

  • Hur mycket känner spelarna av isoleringen mot omvärlden och hur mycket påverkar de spelarnas fokus?

Spela över 5.5 mål i matchen hos Campobet

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här