Här finner du tabellerna för världsmästerskapet i ishockey 2019. Årets turnering spelas i de två slovakiska städerna Bratislava och Košice.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Poängsystemet för Hockey VM ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 2 poäng – vinst efter förlängning eller straffar
  • 1 poäng – förlust efter förlängning eller straffar
  • 0 poäng – förlust under ordinarie tid

Världsmästerskapet i ishockey
Turneringen följs utav hockeyfantaster ifrån alla världens hörn och det svenska landslaget Tre Kronor är ett utav de lag som är ständigt återkommande i turneringen. Att vinna ett guld här är en merit som många spelare drömmer om att få vara med om.

Utformningen utav VM-grupperna
Sammansättningen utav grupperna görs långt innan VM börjar och på så sätt har lagen möjligheten att arrangera träningsmatcher mot lag som de kommer möta under turneringen. Utöver att dessa matcher är ett utmärkt tillfälle för laget att spela ihop sig på, så kan man här ta pulsen på motståndet och få en känsla utav deras spel.

Från år till år är det oftast samma lag som är med och spelar i VM. Dock är det två lag som varje år byts ut mot nya. Det lag som placerar sig sämst i respektive grupp under VM får nämligen åka ner till Division 1-VM, samtidigt som segraren och tvåan här får avancera till vanliga VM inför kommande säsong.