Här hittar du de senaste resultaten från matcherna som spelats i världsmästerskapet i ishockey 2022. Turneringen spelas mellan den 13-22 maj i Finland. Det svenska landslaget är ett av de 16 lagen som är med och gör upp om guldet.

Laddar...

Sveriges framgångar i VM-sammanhang
Det svenska ishockeylandslaget Tre Kronor är ett ständigt återkommande lag i internationella ishockeysammanhang och VM är inget undantag. Laget är ett av få som har medverkat i samtliga världsmästerskap under åren som gått och har aldrig åkt ner till en lägre division. Dessutom ligger man väldigt högt upp på medaljlistan.

Dessutom har man fått äran att vara värdland för mästerskapet hela 11 gånger. Senast detta skedde var 2012 och 2013, då man två år på raken arrangerade ett gemensamt världsmästerskap med Finland. Under det första året hölls enbart gruppspel och två kvartsfinaler på svensk mark, men till året därpå bytte man och slutspelet hölls i Stockholm. Just detta år gick det otroligt bra för det svenska landslaget som verkligen hade publiken med sig på sin sida.

Man slog ut Kanada i kvartsfinalen efter straffar och krossade Finland med 3-0 i semin, vilket gjorde att man hamnade i final. Här ställdes man mot Schweiz som gått utan några förluster genom hela mästerskapet. De inledde matchen med ett snabbt mål, men efter det var det Tre Kronor som totalt dominerade och fick in hela fem puckar innan matchen var slut. Det nionde guldet till Sverige var taget och även första gången sedan 80-talet som en hemmanation vinner VM.