När de 52 omgångarna i grundserien i Hockeyallsvenskan är avklarade så återstår det ytterligare ett antal matcher innan vi slutligen vet vilket lag som vinner serien och vilka som har möjligheten att avancera till SHL. Det hela avgörs i den stora finalen och i slutspelsserien.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

 

Spelschema Uppflyttningskvalet

 

Slutspelet Hockeyallsvenskan säsongen 2020/2021

Hockeyallsvenska Finalen

De två lag som placerar sig allra högst upp i grundseriens tabell kommer att möta varandra i bäst av fem matcher, där den slutliga segraren blir ligans vinnare. Laget avancerar dessutom till direktkvalet till SHL, där man kommer att ställas mot det lag som hamnade sist i SHL:s grundserie.

Slutspelsserien & uppflyttningskval

De lag som placerar sig på plats 3-8 i grundserien kommer att mötas i en enkelserie med 5 spelomgångar där alla lag möter varandra en gång. När dessa matcher är spelade går laget som vinner slutspelsserien vidare till Playoff mot förloraren i Hockeyallsvenska Finalen.

Playoff

Här möts laget som förlorade Hockeyallsvenska Finalen och det vinnande laget ifrån Slutspelsserien för att göra upp om den sista platsen i direktkvalet till SHL. Mötet spelas i bäst av tre matcher.

Direktkval till SHL

De två lag som kvalificerat sig hit via Hockeyallsvenska Finalen och Playoff ställs mot lag 13 och 14 ur SHL:s grundserie. Vinnaren i Hockeyallsvenska finalen möter lag 14 ur SHL och vinnaren i Playoff möter lag 13. Mötet sker i bäst av 7 matcher, vilket kan ge mellan 4 och 7 möten innan det står klart vilket lag som får spela i SHL respektive Hockeyallsvenskan under nästkommande säsong.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan

Förutom att de bästa lagen i Hockeyallsvenskan har chansen att klättra upp i SHL, riskerar även de sämsta att åka ner i Hockeyettan. För att undvika detta gäller det att prestera så bra som möjligt i kvalserien, där de två lägst placerade lagen i ligans grundomgång får delta. Övriga lag som är med här är de fyra bästa lagen ifrån Hockeyettan, vilka tas fram genom en playoff. De sex lagen möter alla varandra på hemma- och bortaplan, vilket ger en serie på 10 omgångar. De två lag som presterar bäst här får spela i Hockeyallsvenskan de kommande säsongen.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder