Hockeyallsvenskan tabell

Tabell för Hockeyallsvenskan säsongen 2017/2018

Laddar...

Poängsystemet för Allsvenskan ser ut som följer:

  • 3 poäng – vinst under ordinarie tid
  • 2 poäng – vinst efter förlängning eller straffar
  • 1 poäng – förlust efter förlängning eller straffar
  • 0 poäng – förlust under ordinarie tid

Hockeyallsvenskan är den näst högsta serien inom svensk ishockey för herrar och brukar vanligtvis hamna bland de tio bästa ligorna i världen internationellt sett. Tidigare hette den högsta serien Allsvenskan men när den bytte namn till Elitserien så fick serien så småningom ta över namnet och blev till sist Hockeyallsvenskan.

I Hockeyallsvenskan spelar fjorton lag som alla möter varandra fyra gånger; två gånger på hemmaplan och två gånger på bortaplan. När serien är slut spelar de två högst placerade lagen final och de lag som är placerade från tredjeplats till åttondeplats spelar slutspel. Sedan tävlar dessa åtta lag om två kvalplatser där de möter de två lägst placerade lagen från SHL (tidigare Elitserien) och har då chansen att kvala upp till SHL som är den högsta serien.

När en klubb flyttats ner till Hockeyallsvenskan från SHL innebär det stora ekonomiska förändringar för klubben eftersom ligabidraget är mycket lägre i Hockeyallsvenskan än i SHL. Detta medför att klubbarna ofta satsar på sina unga spelare eftersom de då kanske inte har råd att ha kvar sina äldre mer meriterade spelare. Detta kan vara både positivt och negativt, det är förstås alltid ett nederlag att flytta ner en division men det ger också möjlighet till en omorganisation inom laget så de kan komma tillbaka ännu starkare några år senare.