Här presenterar vi all information om SM-slutspelet i ishockey 2020. Efter att de 52 omgångarna i SHL:s grundserie för säsongen 2019/2020 är avslutade så går de sex högst placerade lagen direkt till SM-slutspelet, där man kommer göra upp om vilket som är det bästa hockeylaget i Sverige. Förutom dessa sex platser finns det rum för ytterligare två klubbar, som kommer att tas fram via Åttondelsfinaler. Dessutom riskerar de lägst placerade lagen att åka ur ligan. I slutspelet spelas varje omgång i form av sju matcher, där det är laget som vinner flest möten som avancerar till nästa runda.

På den här sidan kommer vi framöver att publicera ett slutspelsträd i samband med att lagen till slutspelet 2020 blir klara. Dessutom kommer du här hitta datum och tider för samtliga slutspelsmatcher.

Slutspelet SHL säsongen 2019/2020

Åttondelsfinaler i SHL

De lag som placerar sig på plats 7-10 i grundserien går direkt vidare till Åttondelsfinalerna i SHL där två slutspelsplatser står på spel. Lagen delas in i par (lag 7 och 10 samt lag 8 och 9) där man möter varandra tre gånger. De lag som vinner flest av mötena får varsin slutspelsplats.

SM-slutspel

De åtta lagen delar in i par där det högst placerade laget i SHL möter det sämst placerade (lag 1 mot 8, lag 2 mot 7 osv.). Lagen möter varandra i bäst av sju matcher, där det då kan bli allt mellan 4 och 7 möten innan man vet vem som avancerar till nästa omgång. Man spelar enligt detta upplägg hela vägen fram till och med finalen, där det endast är två lag kvar som gör upp om titeln.

Direktkval till SHL

De två lag som placerar sig i botten av SHL-tabellen riskerar att åka ur serien till nästkommande säsong och måste försvara sina platser mot lag från Hockeyallsvenskan. Detta sker i Direktkvalet till SHL där lagen möter varandra i bäst av sju matcher. Lag 13 från SHL möter segraren i Playoff medans lag 14 möter Hockeyallsvenska mästaren. De två lag som går segrande ur sina möten kommer att spela i SHL under nästkommande säsong, medans förlorarna får spela i Hockeyallsvenskan.