Vi har plockat ut fyra intressanta matcher under helgen. Där vi har hittat matcher i SHL, NHL och KHL som vi tycker kan vara värda att hålla ett extra öga på!

Frölunda – HV71

Kampen om en direkt plats till kvartsfinalen står i första hand mellan Frölunda och HV71. Hv71 säkrar sin kvartsfinalplats vid seger borta mot Frölunda. Frölunda behöver därför vinna matchen för att hålla spänningen vid liv inför de avslutande två omgångarna.

Under årets säsong så vann HV71 de två första matcherna mot Frölunda, men i den senaste matchen lagen i mellan var det Frölunda som vann med 2-1 på bortaplan.

På hemmaplan är Frölunda alltid starka, i den senaste hemmamatchen besegrade man Skellefteå som innan den matchen hade vunnit 10 raka vinster i SHL. HV71 kommer till Göteborg med ett gott självförtroende, laget har i veckan besegrat Färjestad på bortaplan och vann senast mot Oskarshamn hemma med 5-3. Laget har råd att förlora denna matchen och ändå ta sig direkt till kvartsfinal.

Jag förväntar mig att Frölunda kommer att gå ut och köra direkt från första nedsläpp och väljer därför att spela på att Frölunda gör över 3,5 mål i matchen.

Vårt tips: är: Att Frölunda gör över 3,5 mål i matchen till oddset 2.45. Oddset hittade vi på NoAccountbet

Matchen spelas lördag, 7/3 klockan 15.15

SPELA HÄR!

IK Oskarshamn – Rögle

IK Oskarshamn förbereder sig för att kvala sig kvar i SHL till nästa säsong, man är inne i en djup formkurva där man inte har vunnit på de senaste 12 matcherna. Oskarshamn har gjort 3 mål eller fler i fyra av de fem senaste matcherna. Problemet har varit att man har släppt in för många mål. Nu väntar ett målglatt Rögle som i senaste matchen vann mot Brynäs med 6-4. I bortalaget har backen Kodie Curran chansen att skriva in sig i SHL-historieböcker. Backen ligger tvåa i poängligan vilket är den högsta placeringen någonsin för en back. Upp till poängligaledaren Marcus Nilsson har Curran tre poäng.

Jag tror att vi kommer få se en öppen tillställning där båda lagen kommer att prioritera det offensiva spelet, båda lagen har duktiga målgörare och jag förväntar mig att dessa kommer att kliva fram redan i första perioden.

Vårt tips är: Över 1,5 mål i första perioden till oddset 2.00 Oddset hittade vi på 888sport

Matchen spelas lördag, 7/3 klockan 18.00

SPELA HÄR!

Lokomotiv Yaroslavl – Jokerit

KHL har gått in i sitt slutspel och kvartsfinalerna är i full gång. Jokerit har inlett slutspelet på ett suveränt sätt och leder matchserien mot Yaroslavl med 3-0 i matcher. Än mer imponerade är det att Jokerit har 14-1 i målskillnad på dessa tre matcher.

Bortalaget har med andra ord redan ena foten i den västra konferensens semifinal.

Svenskarna i Yaroslavl Kronwall, Lander och Pääjärvi har likt hela laget inte alls fått till spelet i den här matchserien och mycket ska till för att laget nu ska vända detta.

I senaste mötet var det Yaroslavl som även då hade hemmaplan, i den matchen vann Jokerit med 3-0 trots att hemmalaget vann skottstatistiken fick de inte hål på Janis Kalnins i Jokerits mål som räddade alla 35 skott.

Med 3-0 i matcher i ryggen kan Jokerit gå ut till den här matchen helt utan press och hemmalaget måste chansspela för att försöka få med sig en seger, detta tror jag kommer straffa sig och att Jokerit kommer ta hem segern och därmed vinna matchserien med totalt 4-0 i matcher.

Vårt tips är: Jokerit vinner matchen till oddset 2.05. Oddset hittade vi på ComeOn

Matchen spelas lördag, 7/3 klockan 15.00

SPELA HÄR!

Los Angeles Kings – Minnesota Wild

Helgens sista match som vi rekommenderar att hålla ett extra öga på är NHL mötet mellan Los Angeles Kings och Minnesota Wild.

Hemmalaget Kings har inte haft en lyckad säsong och ligger sist i den västra konferensen. Laget har dock ryckt upp sig på slutet med fyra raka segrar på kontot. Något som gjort att laget nu har fått kontakt med lagen framför i tabellen.

Minnesota å andra sidan jagar vidare för att sig till Stanley Cup och ligger för närvarande på en sjunde plats i tabellen. Men det är otroligt jämnt mellan lagen. Från plats 6 till 11 skiljer det endast 3 poäng vilket gör att varje poäng nu på slutet blir otroligt viktiga.

I den här matchen tror jag på bortalaget  som även de har en fin form med sju vinster på lagets tio senaste matcher. Minnesota är överlag ett bättre lag än hemmalaget och oddset 2.27 som man får på en bortaseger tycker jag är väldigt lockande. Detta med tanke på att Kings inte har något förutom hedern att spela för längre och Minnesota i allra högsta grad är inblandad i platserna om Stanley Cup.

Vårt tips är: Att Minnesota Wild vinner matchen (inklusive förlängning och straffar) till oddset 2.27. Oddset hittade vi på Nordicbet

Matchen spelas lördag, 7/3 klockan 22.00

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här