Speltips HockeyAllsvenskan

Speltips HockeyAllsvenskan2021-07-06T22:31:03+02:00

Vi har Sveriges enda betting community inriktat enbart på hockey, gå gärna med i vår grupp på Facebook . Vi ger dig tips på kommande matcher samt sportnyheter, exklusiva bonusar och unika kampanjer.

HockeyAllsvenskan är Sverige nästa högsta ishockeyliga. Ligan innehåller 14 lag, och är rankad som världens tionde bästa. Grundserien består av 52 omgångar. Beroende på vart laget hamnar i sluttabellen följer antingen en seriefinal, slutspelsserie, kval ned till HockeyEttan. För resten av lagen är säsongen färdigspelad.

Senaste speltipsen för Hockeyallsvenskan

Kampanjer & Erbjudanden

HockeyAllsvenskan grundades så sent som 2005 och har under dessa hunnit med att ha flera olika namn. Från början hette ligan SHL Allsvenskan, men när högstaligan bytte namn till Elitserien i mitten på 1970-talet så ändrades namnet på Allsvenskan och den näst högsta serien hette istället Division 1. Sen dess har ligan funnit i lite olika former, men sedan 2005 har ligan spelats som en rak serie för klubbarna i Sveriges näst högsta hockeyliga. Många storklubbar i dagens SHL har en gång i tider hållit hus i Hockeyallsvenskan, som t.ex Växjö Lakers, Skellefteå AIK, Rögle BK och Örebro. Almtuna IS och BIK Karlskoga är de enda klubbarna som spelat i Hockeyallsvenskan varje säsong sedan 2005. Almtuna var nära att bryta trenden säsongen 18/19, men räddades av att BK Pantern, som vann slog ut Almtuna i kvalet, gick i konkurs. Detta gjorde att Almtuna höll liv i sin långa trend som HockeyAllsvenskans trotjänare.

Ligan ägs sedan 2005 av AHF HockeyAllsvenskan AB vars syfte är att utveckla och marknadsföra ligan kommersiellt gentemot sponsorer och affärspartners, media och publik. Detta har hjälp HockeyAllsvenskan öka intresset kring ligan, som under senare år vuxit sig stark hemma i stugorna hos det svenska folket. Detta har gett positiva effekter även på bettingmarknaden där spelbolagen ökat utbudet av odds och erbjudanden tack vare den ökade rapporteringen och uppmärksamheten. Arbetet är inte klart än. Visionen är att bli den ”mest omtyckta ligan i Sverige genom att leverera den mest underhållande hockeyupplevelsen till de bästa supportrarna” – vilket alla spelintresserade bör vara glada över.

Lång säsong ger mycket information

Till skillnad från t.ex amerikanska fotbollsligan NFL, som bara är 17 grundserieomgångar lång, spelar HockeyAllsvenskan hela 52 omgångar. Den långa säsong innebär stora fördelar för oss spelare om vi spelar våra kort väl. Den långa säsongen ger oss spelare mer tid att lära känna lagen, samt fler chanser att hitta spelvärda odds.

Vad är viktigt att tänka på när man spelar på HockeyAllsvenskan?

Den som vet mest, vinner mest

”Den som vet mest, vinner mest” är idag en sliten klyscha, men det ligger något i det SvenskaSpel säger i sin spelreklam som rullar varje lördag. Den som vet mest, vinner faktiskt oftast mest. Det gör att HockeyAllsvenskan är ett perfekt spelalternativ för dig som följer ligan på nära håll, och du kan framförallt få en fördel gentemot de utländska spelbolagen. Nuförtiden baserar många spelbolag sina odds på den lokala aktören för att få så bra koll som möjligt, men det händer ibland att utländska spelbolag är sämre informerade. Detta innebär att du som är bosatt i Mora mest troligen har bättre koll på byalaget från Dalarna än den utländska spelbolagsjätten 888Sport. Det bästa är att utnyttja den lokala förankringen till varje pris, allt för att hitta en edge gentemot spelbolagen.

Bankroll Management

Ett problem som många nya spelare har är att de inte har tillräckligt stor startkassa. Som spelare måste man räkna med upp- och nedgångar, oavsett hur bra påläst man är. Det gäller att inte hetsa upp sig om man har missat fem spel i rad, och samtidigt får man inte bli för glad om man är på en vinst-streak. För att undvika att förlora hela sin kassa under nedåtgående perioder så är tumregeln bland professionella bettare att aldrig satsa mer än 5% av sin totala startkassa, dvs om du startar med 1000kr på ditt spelkonto ska du aldrig satsa mer än en femtiolapp. På så sätt kan du förlora många spel i rad utan att förlora hela din spelkassa.

Hög insats är inte alltid nödvändig

Detta gör det dock svårt att vinna stora pengar om man inte har en väldigt stor startkassa – något som de allra flesta hobby-tippare inte har. Med det sagt så krävs det inte alltid en skyhög insats för att vinna det riktigt stora pengarna. Ett exempel på det är Björn Jansson, som vann 300,000 kr på sina 28 kronor som han satsade på en trippel, detta rapporterade Sportbladet i Mars 2019. Spelformen som Björn valde var ”Mixen” på Svenskaspel, vilket innebär att man måste sätta rätt resultat i hockeymatcherna. Björn valde att satsa på tre SHL-matcher: Linköping-Brynäs 2-2, Malmö-Rögle 3-0 och Djurgården Frölunda 4-2. Oddset var hutlösa 10,608 gånger pengarna, vilket blev en vinst på nästan 300,000kr när samtliga matcher prickades in. Björn är ett levande exempel på att det går att vinna stora pengar trots att man bara spelar för små insatser.

Hitta skrällarna

En av idrotts-Sveriges starka traditioner är dess jämna ligor. Fotbolls-Allsvenskan var länge känt som en av världens jämnaste ligor, då hela åtta olika lag vann SM-guld mellan åren 2000-2010. Det röda tråden om jämna ligor går även inom hockeyn, där det varje år är oerhört svårt att förutse vilket lag som ska ta hem guld i SHL, och vilket lag som ska ta sig upp ur HockeyAllsvenskan. HockeyAllsvenskan är inget undantag, då alla lag som spelar i ligan är kapabla och kan störa de allra största storfavoriterna, framförallt på hemmaplan. Den jämna ligan gör att alla lag kan slå alla om de har en bra dag, även när jumbo-laget möter serieledaren. Detta gör att vi som spelare kan hitta riktigt spelvärda skräll-lag, då spelbolagen tenderar att stirra sig blinda på tabellplacering och form. Ett tips till dig som spelar på HockeyAllsvenskan: Våga leta efter skräll-lagen som står i över 3-4.00 gånger pengarna – i en liga där alla lag kan slå alla kan man tjäna stora pengar på att fälla storfavoriterna.

Till toppen