MATCH: Modo – Björklöven

 SPELTIPS: Björklöven vinner

 SPELSTOPP: 19:00 12/3

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsafe

 Odds 

2.60
SPELA HÄR!

Vilken rysarmatch vi fick i första hockeyallsvenskan finalen mellan lagen. Fem perioder krävdes för att kunna utse en vinnare. Modo var det laget som drog det längsta strået och vann med 4-3. 

94 minuter ishockey krävdes innan Magnus Häggström kunde göra 4-3 och sätta punkt på finalmatch 1. Nästan fem perioder av ishockey krävdes och det kommer garanterat kännas i kroppen på spelarna efter en sådan match.

De var hemmaplan för Björklöven och de borde vara nedslagna efter förlusten kan man tro? Jag tror snarare tvärtom, de visade under matchen att de var det bättre laget under stora delar av matchen. Inte minst visades de i skottstatistiken där Björklöven sköt sanslösa 57 skott. Men Patrik Bartosak i Modos målbur gjorde en kanoninsats.

Ett revanschsuget Björklöven som kommer gå ut och möta en taggad Modopublik, första matchen var underhållande och jag tror även match nummer 2 kommer vara minst lika underhållande.

Men ska Modo klara av att även vinna den matchen måste de få stopp på Björklövens offensiva spel, de går inte i längden att vinna matcher om man tillåter andra laget att skjuta så många skott som Björklöven fick göra i första matchen.

Björklöven måste vinna matchen för att inte tappa greppet om matchserien och jag tror att grundseriens segrare går ut och löser det i den här matchen. Ser man till oddsen så är Modo favoriter att vinna matchen, visst de har hemmaplan men sett till spelet i första matchen så tror jag Modo får det tufft att hålla samma tempo i ännu en match.

Jag kommer därför spela på en bortaseger till oddset 2.60, ett odds jag hittade hos Betsafe. 

Speltips: Björklöven vinner matchen

Jag väljer att spela på Björklöven som vinnare i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Björklöven måste vinna för att inte tappa greppet om matchserien

  • Björklöven var det bättre laget under stora delar av matchen

  • Patrik Bartosak i Modomålet gjorde en monstermatch sist och räddade 54 skott

Spela Björklöven som vinnare hos Betsafe

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här