Det är tider då ligor ställs in och matcher spelas inför tomma läktare, men några ligor spelar fortfarande och vi har valt ut två av dessa matcher att hålla ett extra öga på under helgen! 

Björklöven – Modo

Match tre i hockeyallsvenska finalen. Modo vann första mötet, i en match där Björklöven sköt och sköt och sköt men inte lyckades besegra ett hårt kämpade Modo som tillslut kunde vinna den första matchen med 4-3 efter nästa fem perioder av ishockey. I returmötet som spelades inför tomma läktare i Örnsköldsvik så var det inget snack om saken. Där gick Björklöven ut och visade varför man var grundseriens bästa lag och besegrade Modo med 3-0.

Nu väntar ytterligare en match inför tomma läktare och med en seger i ryggen för Björklöven och sett till hur första matchen såg ut även fast Modo vann den. Så ser ser jag inget annat än att Björklöven tar en seger i den här matchen och går upp i en 2-1 ledning i matchserien.

Matchen spelas 18.00, Lördag, 14/3.

Vårt tips: är: Att Björklöven vinner matchen till oddset 1.83. Oddset hittade vi på NoAccountbet

HV71 – Luleå/MSSK

Det är finalspel i SDHL och HV71 som sopade hem grundserien med poängrekordet 99 poäng tog även kommandot i finalserien när laget bortaslog Luleå med 3-2. Nu väntar två hemmatcher för HV71 som vid vinst i båda dessa kan säkra klubbens första titel på damsidan.

HV71 har under säsongen bara tappat 9(!) poäng totalt i grundserien på 36 spelade matcher och i slutspelet är laget fortfarande obesegrade, helt makalösa siffror och det ska mycket till om det inte är just HV som lyfter SM-pokalen.

Laget såg stabila ut i första matchen även om Luleå/MSSK skapade en hel del farligheter och fick sina lägen så kändes HV71 stabila matchen igenom och hetsade aldrig upp sig även fast matchbilden var relativt jämn.

Nu väntar match på hemmaplan förvisso inför tomma läktare, men sett till HV:s spel under hela säsongen så tror jag hemmalaget kommer lösa ytterligare en seger i den här matchen och ta ett kliv närmare SM-pokalen.

Matchen spelas 18.35, Fredag, 13/3.

(Tredje finalmatchen spelas redan på lördagen 14/3 och vinner HV71 matcherna på fredagen och lördagen så säkrar laget SM-titeln)

Vårt tips är: Att HV71 vinner matchen till oddset 1.92. Oddset hittade vi hos Betsson

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här