MATCH: Frölunda HC – Djurgårdens IF

 SPELTIPS: Frölunda -1,5

 SPELSTOPP: 19:00

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: HAJPER

 Odds:

2.45

Dags för femte finalmatchen i SM-slutspelet mellan Frölunda och Djurgården. Stockholmarna vann senast – efter en sällan skådad turstuds från Mattias Guter. Men det kommer krävas mer än så idag, och då drar hemmastarka Frölunda ner ridån. 

Djurgården lyckades till slut vinna senast, men det var Frölunda som var det bättre laget större delen av matchen. Göteborgarna vann skotten i två av tre perioder, och även totalt. Ikväll är det dessutom mycket möjligt att man får tillbaka sin förstemålvakt Johan Mattsson som skadade sig i match tre. Frölunda har fortfarande inte förlorat en enda hemmamatch i SM-slutspelet (!), och har totalt tio gjorda mål på två matcher i Scandinavium. 5-3 och 5-2. Imponerande siffror.

Egentligen behövs det väl inte så mycket mer än så för att förstå att 2,45 är ett ypperligt odds på laget som enligt mig fortfarande sitter i förarsätet av den här finalserien. Vi bör inte glömma att Frölunda ”endast” behöver vinna samtliga hemmamatcher för att bli svenska mästare. Att Mattias Guter hade tur med studsen senast betyder som mest att Djurgården har en teoretisk chans till guldet, men då krävs mer än vad man visade senaste. För trots resultatet på Hovet senast kommer det krävas mer än en benskydd-stolpe-benskydd-in-studs för att Djurgården ska sopa hem en viktoria idag.

2,45 på Frölunda -1,5 infrias 19:34 in i tredje perioden när Joel Lundqvist skickar in 4-2 i öppet mål.

Speltips: Frölunda -1,5

Jag väljer att spela på att Frölunda vinner med minst två mål för att:

  • Frölunda är obesegrade på hemmaplan i slutspelet

  • Frölunda var det bättre laget på Hovet, och kan dessutom få tillbaka sin förstemålvakt

  • Senaste två hemmamatcherna har Frölunda vunnit med 5-3 och 5-2

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här