Foto: Bildbyrån

Leksand har sedan man bröt sin långa förlustsvit i slutet av december gått som en ångvält i HockeyAllsvenskan, och belönades till slut med en fjärdeplats i tabellen. Nu ångar dalmasarna på i Slutspelsserien. Ikväll ställs man mot ett redan avsågat Karlskrona som fortfarande står kvar på perrongen. 

I december var det nog inte många som trodde att Leksand skulle bli ett lag att räkna med inför våren. Men dalmasarna lyckades minst sagt vända på skutan och toppar nu Slutspelsserien med tio poäng. Två omgångar återstår, och Leksand har nu ett ypperligt tillfälle att befästa förstaplatsen, och kanske till och med ta hem seriesegern redan ikväll när Karlskrona står för motståndet.

Leksand har hittills tre segrar på tre matcher i Slutspelsserien. Den mot Karlskoga gick visserligen till förlängning, men de blåvita kommer alltså obesegrade till kvällens möte.

Karlskrona har haft det tuffare, och parkerar därför spelarbussen på en femteplats med endast en inspelat poäng, plus en bonuspoäng som man fick till skänks tack vare sin placering i grundserien. Tåget till SHL-kvalet har därför redan gått, och med bristande motivation är det mycket möjligt att man får inkassera sin tredje förlust ikväll.

Leksand har hittills snittat 3,33 gjorda mål per match, och tillsammans med en vinst räcker det för att Betsson ska betala oss 1,89 gånger pengarna. Spelas hårt och resolut med 3/5 units.

Speltips: Leksand att vinna + över 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på Leksand att vinna + över 2.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Leksand spelar för en plats i SHL-kvalet
  • Karlskrona är avsågade och står på två raka förluster i Slutspelsserien
  • Leksand gör i snitt 3.33 mål per match medan Karlskrona släpper in 3.66 mål per match

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här