Foto: Bildbyrån

Med två omgångar kvar ska det nu avgöras vilka lag i som gör upp i SM-slutspelet. Djurgården och Frölunda har redan fixat varsin biljett, och kvällens match handlar för Djurgården endast om att behålla fjärdeplatsen. Frölunda är, hur konstigt det än låter, i lite av ett ingenmansland i toppen, och kan varken klättra eller sjunka från sin tredjeplats. Likt så många andra matcher ikväll blir det ett ovisst möte, men vi kan nog räkna med en del mål. 

Match: Djurgårdens IF – Frölunda HC (SHL) | Speltips: över 5,5 mål | Odds: 2,32 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Vi erbjuds bra 1×2-odds på kvällens match. Djurgården står i 2,18, X:et i 4,25 och Frölunda i 3,00. Men tittar vi på lagens senaste matcher är det svårt att påvisa någon sorts trend som skulle ge det ena laget fördel över det andra, speciellt nu när poängläget är som det är. Djurgården har mer att spela för, men det är svårt att säga om det är en fördel ikväll. Speciellt med tanke på att Frölunda inte har något att förlora.

Djurgården har på sina tio senaste matcher haft följande utfall V-F-F-V-F-F-V-V-F-F. De fem senaste matcherna har tillsammans ett snitt på sex mål/per match, där de två senaste har slutat med totalt åtta mål. Även om man är oberäkneliga från ett 1×2-perspektiv finns det med andra ord värde i överspelet.

Samma gäller Frölunda, som dock har visat upp en något bättre form på slutet. V-F-V-V-V-V-F-V-V-V. Åtta vinster och två förluster, och totalt 6.8 mål per match på de fem senaste. Senast vann man mot HV71 med 6-1 efter att ha förlorat med samma resultat mot samma lag bara dagar tidigare. Svänger fort i hockey?

Överspelet på linan 5.5 ger oss 2,32 hos Betsson och det spelas med 2,5 units.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir fler än 5,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Stark offensiv i båda lagen
  • Statistiken de fem senaste matcherna visar att snittet ofta går över linan
  • Både lagen kan spela avslappnat, och har inget att förlora på att trycka på framåt
Rygga Över (5.5) till 2,32 hos Betsson!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här