Efter att ha kollat hur det ser ut i den Västra och Östra hockeyettan så är det nu dags att kolla hur det har gått för lagen i den södra serien. Majoriteten av lagen har spelat 50% av sina matcher i grundserien, detta motsvarar 11 matcher. Tranås och Dalen har spelat 12 matcher medans Vimmerby och Borås står på 10 matcher. Den södra serien lever i högsta grad och många lag har chansen att knipa en av de fem Allettan platserna. 

Hockeyettan södra består av lag från södra Sverige. Tranås som ligger i Jönköpingslän är det nordligaste laget och Tyringe från Hässleholm i Skåne är det sydligaste laget.

Tabellen för Hockeyettan Södra

 1. Troja/Ljungby – 27 poäng
 2. Nybro Vikings – 25 poäng
 3. Kallinge/Ronneby – 23 poäng
 4. Halmstad Hammers – 22 poäng
 5. Kalmar – 20 poäng
 6. Tranås – 18 poäng (12 matcher)
 7. Dalen – 17 poäng (12 matcher)
 8. Mörrum – 15 poäng
 9. Vimmerby – 12 poäng (10 matcher)
 10. Borås – 9 poäng (10 matcher)
 11. Hanhals – 6 poäng
 12. Tyringe – 4 poäng

Förra årets succélag Tranås som var nära att ta sig till hockeyallsvenskan förra säsongen har i år fått en trögare start. Flytten från den västra divisionen till den södra inför säsongen kan vara en faktor som påverkar detta.

Vimmerby som vann den södra grundserien förra säsongen har också börjat den här säsongen svagare, så ska laget nå upp till samma resultat som förra året när man föll i sista play off matchen inför kvalserien behöver laget steppa upp nu i andra halvan av grundserien.

Troja/Ljungby som var ett topplag även förra året har börjat denna säsongen starkt och toppar serien.

Halmstad Hammers som förra året fick kvala för att hålla sig kvar i division ett, har i år varit en överraskning då man efter 11 matcher redan har tagit mer poäng än vad man gjorde under hela förra säsongens grundserie. I år är laget istället med och slåss om Allettan platser.

Med halva serien spelad så är kampen om topp fem platserna och en Allettan biljett hård. Många lag har fortfarande chansen att ta en av platserna.

Nykomlingarna Borås som fick en plats till hockeyettan då Helsingborg inför säsongen valde att lägga ner sitt A-lag får nog tillsammans med Hanhals och Tyringe ställa in sig på fortsättningsserien under våren. Där man får kämpa för att inte behöva riskera spel i ett negativt kval.