Vi har tidigare gått igenom och kollat hur läget ligger till i hockeyettan östra. Det kan ni läsa om här. Nu är det dags att kolla hur det går för lagen i den västra serien. Grundserien är halvvägs in och serien lever i allra högsta grad med 11 omgångar kvar (Linden och Köping har 12 omgångar kvar). 

Hockeyettan västra har lag som sträcker sig från Malung i norr, Skövde i söder, Nyköping i öst och Grums i väst. Många av lagen är hemmahörande i Mälardalen. Fem första lagen tar sig vidare till AllEttan under våren, resterande lag får spela fortsättningsserie.

Tabellen

 1. Mariestad – 27 poäng
 2. Grums – 26 poäng
 3. Borlänge – 24 poäng
 4. Lindlöven – 22 poäng
 5. Skövde – 20 poäng
 6. Forshaga – 18 poäng
 7. Nyköping – 14 poäng
 8. Linden – 14 poäng (en match mindre spelad)
 9. Malung – 9 poäng
 10. Kumla – 9 poäng
 11. Köping – 8 poäng (en match mindre spelad)
 12. Surahammar – 4 poäng

Borlänge som förra året vann den västra division fortsätter gå starkt även i år. Förra året tog det stopp i play off till kvalserien och det återstå och se hur laget kan prestera under våren.

Leder serien gör dock Mariestad som slutade trea i grundserien ifjol men inte alls fick till det under AllEttan och fick avsluta säsongen tidigare än planerat.

Laget som presterade allra bäst förra året från den västra division och tog sig till kvalserien där man slutade fyra var Tranås. Tranås är till den här säsongen omplacerade till den södra division.

Linden spelar i år i Hockeyettan igen efter flera säsonger i hockeytvåan och man har efter halva säsongen fortfarande chans att knipa en plats till AllEttan.

Surahammar som slutade sist förra året och klarade sig kvar i hockeyettan med nöd och näppe har det fortsatt tungt i år. Laget får rikta in sig på fortsättningsserien där det gäller för Surahammar att hålla sig kvar i ettan.

Med halva säsongen spelad så har åtta lag en realistisk chans att kunna nå AllEttan och det kommer bli en kamp in i det sista om de fem platserna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här