Foto: Bildbyrån

Nybro gjorde det som behövdes för att hålla drömmen vid liv om en plats i hockeyallsvenskan nästa säsong. Man besegrade Hudiksvall med 7-1 i måstematchen. Men det är just Hudiksvall som Nybro behöver hjälp av i sista omgången för avancemang. Hudiksvall ställs mot Troja/Ljungby som efter sin vinst på övertid med 3-2 mot Mariestad har allt i egna händer inför sista omgången. 

Det är upplagt för stor dramatik när den sista omgången i hockeyettan ska avgöras och vilket lag som får platsen till hockeyallsvenskan nästa säsong.

Nybro var topptippade i kvalserien till hockeyallsvenskan men efter två tunga förluster mot Hudiksvall i omgång två och Troja/Ljungby i omgång tre så var Nybro i gungning. För att hoppet om hockeyallsvenskan inte skulle släckas helt så krävdes de seger i omgång fem mot Hudiksvall för Nybro. En match som man enkelt vann med 7-1 och inför sista omgången så står det mellan Nybro och Troja/Ljungby om platsen till hockeyallsvenskan.

Troja/Ljungby har gått som tåget i kvalserien och toppar tabellen på 11 poäng, Nybro placerar sig på en andra plats med 8 poäng. Bakom finns Hudiksvall på 7 poäng och Mariestad på 4 poäng men dessa två lag har ingen möjlighet att kunna gå upp till hockeyallsvenskan nu när det återstår en omgång i kvalserien.

Förutsättningarna inför sista omgången är följande;

Det är enbart laget som slutar etta i kvalserien som tar sig upp till hockeyallsvenskan

Nybro går upp till hockeyallsvenskan om;

Nybro vinner sin match mot Mariestad samtidigt som Hudiksvall vinner mot Troja/Ljungby under ordinarie tid.

Troja/Ljungby går upp till hockeyallsvenskan om;

Nybro tappar poäng i matchen mot Mariestad då spelar inte Troja/Ljungbys match någon roll. Men vinner Troja/Ljungby sin match under ordinarie tid eller efter förlängning så är man även då klara för hockeyallsvenskan.

Sista omgången i kvalserien spelas fredag 30 april, klockan 18:00

Mariestad – Nybro
Troja/Ljungby – Hudiksvall

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här