Grundserien i Hockeyettan östra 19/20 är nu halvvägs in och av 22 omgångarna har lagen nu spelat 11 omgångar (Enköping och Hammarby har spelat 10 matcher). För att ta sig vidare till AllEttan under våren och inte behöva riskera att spela ett negativt kval i fortsättningsserien gäller det för lagen att komma topp fem i grundserien.

Hockeyettan östra är en av fyra serier som spelas i landet, östra serien innehåller lag från Stockholmsregionen, Gävle, Enköping och Gotland.

Tabellen

 1. Hudiksvall – 29 poäng
 2. Väsby – 25 poäng
 3. Visby/Roma – 24 poäng
 4. Arlanda – 22 poäng
 5. Strömsbro IF – 21 poäng
 6. Vallentuna – 16 poäng
 7. Huddinge – 15 poäng
 8. Sollentuna – 14 poäng
 9. Enköping – 9 poäng
 10. Segeltorps IF – 8 poäng
 11. Tyresö Hanviken – 7 poäng
 12. Hammarby – 5 poäng

Med halva serien spelad så är det just nu Strömsbro som har den sista platsen till AllEttan. Med fem poäng ner till sjätteplacerade Vallentuna så har Strömsbro skaffat sig ett litet andrum för att behålla sin AllEttan plats.

Hudiksvall som förra året vann den östra divisionen i storartat stil fortsätter även i år att imponera. Laget som var med i kvalserien till Hockeyallsvenskan förra året men där fick nöja sig med en femte placering siktar på bättre resultat den här säsongen.

Hammarby som hade det kämpigt förra året under grundserien men ryckte upp sig under fortsättningsserien och slapp spela negativt kval fortsätter att ha problem. Laget har endast 1 seger på 10 matcher och får rikta in sig på att försöka göra samma bedrift som förra året och rycka upp sig under fortsättningsserien för att undvika kval nedåt i seriesystemet.

Grundserien spelas fram till den 11 december innan AllEttan och fortsättningsserierna tar vid

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här