Foto: Bildbyrån

Serieledande Luleå har med fyra omgångar kvar av grundserien verkligen toppat formen. Nio raka segrar – dock med tuffa återstående matcher, så poängen ikväll behövs för att ha chans på seriesegern. Linköping kommer till matchen med åtta förluster på de tio senaste, och kämpar för en slutspelsplats. Oddset på Luleå är, tack vare tidigare möten lagen emellan, något högt med tanke på omständigheterna. 

Match: Linköping HC – Luleå HF (SHL) | Speltips: Luleå | Odds: 2,40 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Luleå har tillsammans med Färjestad varit årets jättar i SHL och toppar diverse listor. Bland annat släpper man in minst mål i ligan – mycket tack vare Joel Lassinantti som varit seriens bästa målvakt. Med sin långa vinstsvit och tabellposition är man självklara favoriter inför kvällens match, dock inte med de marginaler som man kunde väntat sig. Raka tvåan på Luleå ger 2,40 medan ettan på Linköping betalar 2,65. Anledningen är gissningsvis årets tidigare möten, som varit både jämna och målsnåla.

Men nu är det andra bullar som gäller. Linköping har haft en motig senvinter och står just nu på tre raka förluster. Senaste vinsten kom mot Timrå i slutet av februari. En 1-3-vinst som satte stopp för den fem matcher långa förlustsvit man gick igenom då. På de fem senaste matcherna har man i snitt bara mäktat med två mål per match. Hur ska det gå när man nu ska försöka få hål på seriens bästa målvakt?

Jag väljer raka tvåan till 2,40 med 2/5 units, men även money line till 1,85 är ett bra alternativ för den försiktiga.

Speltips: Luleå att vinna matchen

Jag väljer att spela raka tvåan på Luleå. Här är några orsaker till detta:

  • Seriens bästa(?) lag Luleå går för seriesegern
  • Linköpings dåliga form från januari och februari håller i sig
  • Luleå är seriens defensivt bästa lag med Lassinatti i storform, samtidigt som Linköping inte fått till målskyttet och har ett snitt på två mål på de fem senaste
Rygga Luleå till 2,40 hos Betsson!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här