MATCH: Almtuna – AIK

 SPELTIPS: Över 5 mål

 SPELSTOPP: 19:00 30/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: No Account Bet

 Odds:

1.76

Ett AIK i fritt fall ska åka till Uppsala för att möta Almtuna, ett hemmalag som rykt upp sig på slutet efter en usel inledning på årets säsong. 

AIK som förra året vann Hockeyallsvenskan i storartad stil har i år spelat svagt och man ligger för närvarande sist i Hockeyallsvenskan. En förändring måste snart ske så att inte raset fortsätter och laget riskerar att åka ur. Frågan är om tränaren Jussi Salo har gjort sin sista match i båset om det blir förlust i den här matchen.

Hemmalaget har en lite omvänd situation, man började säsong med att rada upp förluster för att nu på senaste matcherna börjat ta viktiga poäng så laget har kunnat klättra i tabellen.

Bortalaget har haft det svårt med målskyttet men också att hålla tätt bakåt. Att hålla siffrorna nere gällande insläppta mål är även något som hemmalaget har haft de svårt med.

AIK måste försöka hitta tillbaka till ett spel då det nu ser väldigt rörigt ut på isen, man gör det mot ett lag som har en uppåtgående trend. Med andra ord de kan smälla till för båda lagen när bortalaget måste börja riskera lite i matcherna för att inte tappa fler poäng.

Så mitt tips där jag går en helt del på historiken lagen mellan och senaste matcherna lagen har spelat så tror jag att det blir över 5 mål i matchen inklusive straffar och förlängning till oddset 1.76. Insatsen betalas tillbaka om det skulle bli exakt 5 mål.

Speltips: Över 5 mål inkl. förlängning och straffar

Jag väljer att spela på över 5 mål inkl. förlängning och straffar. Här är några orsaker till detta:

  • 9 av de 10 senaste mötena mellan lagen har slutat med 5 mål eller fler!

  • Båda lagen släpper in mycket mål

  • 5 av 7 hemmamatcher för Almtuna har slutat med 5 mål eller fler!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här