MATCH: AIK – Västervik

 SPELTIPS: Över 5.5 mål inkl Övertid

 SPELSTOPP: 19:00 27/11

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds:

2.28

Ångestmatch på hovet, ett hemmalag som faller längre och längre ner i krisen. Nu är det 6 poäng upp till Södertälje som ligger närmast i tabellen. Bortalaget har en seger på sju matcher och ligger nu endast en poäng före nedflyttningsplatsen. 

AIK förra årets maskin som plöjde genom hockeyallsvenskan med en satsning som skulle ta klubben till SHL, då föll AIK på målsnöret två gånger. Nu är AIK ett lag i total kris. Hemmalaget parkerar på en sista plats i tabellen med 6 poäng till närmaste konkurrent. Tränarbytet fick inte den effekten laget önskade och förlusterna har fortsatt radas upp. Hovet har i år inte vara en hemmaborg för AIK utan snarare en mardrömsarena och spela på. Endast två vinster har det blivit på hemmaplan vilket är ett bedrövligt facit.

Bortalaget kommer till den här matchen med fyra raka förluster och endast 1 seger på bortaplan har det blivit under säsongen för Västervik, fortsätter den här trenden även för bortalaget så kommer det inte ta länge innan även Västervik kommer vara i botten av tabellen.

Så det är två lag som är i desperat behov av att ändra sitt mönster och börja plocka poäng. Båda lagen släpper in otroligt mycket mål och framförallt hemmalaget har fått se puck efter puck passera in i mål. 81 mål har AIK släppt i på 22 matcher vilket är sämst i serien.

Båda lagen är ofta inblandade i målrika matcher och inget talar för att det inte ska bli ytterligare en målrik match i protokollet, defensiven fungerar inte för något av lagen och därmed en hög sannolikhet att målen kommer trilla in.

Så jag kommer gå på ett överspel i den här matchen. Över 5.5 mål inklusive övertid och straffar till oddset 2.28 hos William Hill är ett odds som jag tycker har väldigt bra spelvärde.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen inkl övertid

Jag väljer att spela på över 5.5 mål i matchen inkl övertid. Här är några orsaker till detta:

  • AIK är i fullkomlig kris och ligger sist i Hockeyallsvenskan, 6 poäng upp till närmaste lag och målen rasar in för motståndarna

  • Västervik är ofta inblandade i målrika matcher och speciellt på bortaplan

  • 7 av AIKs 10 hemmamatcher under säsongen har slutat med 5 mål eller mer

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här