Foto: Bildbyrån

Alla ni som följt mina speltips vet att jag är ett fan av överspelen. Förutom att de ofta erbjuder bra odds, gör det också matcherna roligare att titta på. Idag vänder jag dock kappan efter vinden och spelar Under 4.5 mål mellan Färjestad och HV 71 – en matchserie som hittills varit målsnål. 

Jag vet inte hur många gånger den här säsongen som jag rekat olika överspel på Färjestad och haft rätt. Seriesegraren från Värmland var också seriens målgladaste lag, och hade för vana att pytsa dit minst tre mål per match. Men mot HV 71 har det varit andra bullar – i alla fall i slutspelet. Under grundserien bjöd mötena lagen emellan ofta på målkalas. I de två inledande kvartsfinalmötena har det dock varit torrare. 1-2 och 1-3, där första matchen dessutom gick till förlängning.

Delvis beror det ju såklart på två bra målvakter. Adam Werner hade seriens tredje bästa räddningsprocent och även Jonas Gunnarsson var över 90%. Men också antalet skott. 29 vs 23 skott i senaste matchen vittnar om en tight match, och kanske har HV 71 äntligen listat ut hur man får stopp på FBK.

Under 4.5 mål spelas med 2/5 units till 2,10 hos 888Sport.

Speltips: Under 4.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir under 4.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Kvartsfinalserien har börjat jämnt och målsnålt
  • Två bra målvakter i bra form
  • Högt odds, trots att ingen av de två inledande matcherna gått över linan

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här