Foto: Bildbyrån

Idag drar kvalserien till HockeyAllsvenskan igång när formstarka Hudiksvall gästar Vita Hästen, som just nu är inne i en sex matcher lång förlustsvit. Handikapp Hudiksvall +2  betalar 1,66 hos 888Sport, och jag förväntar mig en målsnål grismatch.

Kvaltider betyder, motsatt till vad folk ibland tror, att kvalitén på lagen oftast är marginell. Det som avgör är enligt mig tre saker: Form, självförtroende och tur, där alla tre såklart påverkar varandra.

Hudiksvall reser till Norrköping med absolut allt att vinna. Klubben är för första gången i historien i kvalserien till HockeyAllsvenskan, och förutom att det har investerats otaliga miljoner i lagbygget har man inte mycket att förlora. Trots klubbens orutin i dessa sammanhang har man ett lag fyllt med erfarna spelare som spelat betydligt mer upphaussade matcher än denna. Däribland en pånyttfödd Conny Strömberg. Hudiksvall tog sig till kvalserien genom en jämn matchserie mot ett av HockeyEttans absolut bästa lag (Östersund), och alla som någon gång vunnit en sista och avgörande match vet vad det gör med lagmoralen.

Med den rutinen som finns i laget förväntar jag mig en strategisk och smart bortamatch av Hudiksvall, där man låter sig själva bli varma i kläderna genom att minimera riskerna.

Ett Vita Hästen i obalans

Därför ser jag det som ytterst tveksamt att Vita Hästen ska kunna gå ifrån matchen ikväll med mer än en uddamålsvinst, trots att man spenderat säsongen i ligan över. Med sex raka förluster ligger det nog en minst lika stor klump i magen på Hästen-spelarna, som nu måste göra allt för att stoppa läckan. Formen saknas, och dessutom är kontinuitet en huvudingrediens för att kunna bygga självförtroende – vilket även det saknas. För så lite som en vecka sedan bytte man tränare och istället för Leif Strömberg är det nu 66-åriga Sune Bergman som ska hålla kvar klubben i HockeyAllsvenskan.

Nytändning för vissa, men förändring kräver alltid ett viss oreda, vilket jag inte tror Vita Hästen mår bra av i detta skede.

Tipset är att det blir en jämn och målsnål match där lagen känner på varandra genom att minimera misstagen.

Dagens spel blir därför handikapp Hudiksvall +2 till 1,66 hos 888Sport.

Speltips: Handikapp Hudiksvall +2

Jag väljer att spela på Handikapp Hudiksvall+2 för att:

  • Hudiksvall kommer stärkta från vinsten mot Östersund
  • Vita Hästen har sex raka torsk och stukat självförtroende
  • Matchbilden kommer präglas av riskminimering och kamp

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här