Helgen och massor med spännande ishockey, det bjuds på SHL, toppmöte i Hockeyallsvenskan, AllEttan kamp i hockeyettan och mycket mer under helgen. Vi har valt att fokusera på fyra matcher till helgen. 

Luleå – Färjestad

Luleå går som tåget i SHL och toppar tabellen. Nu ställs laget mot tredje placerade Färjestad i en riktig toppmatch. Luleå kommer till den här matchen med imponerade statistik 18 segrar på lagets 20 senaste matcher har det blivit. Hemma i Coop Arena i Luleå har laget endast förlorat 1(!) match sedan september.

Men även bortalaget Färjestad har spelat bra ishockey under säsongen om än att laget inte har riktigt så bra statistik som hemmalaget så vinner laget ofta sina matcher fast Färjestad i vissa lägen inte imponerar vilket är ett tecken på stark lagmoral.

På bortais har Färjestad den senaste tiden dock visat upp lite svagare resultat och 5 förluster har det blivit på laget senaste 10 bortamatcher. Laget tog dock senast en skön bortaseger mot Malmö med 4-3 men matchen innan på bortaplan förlorade laget mot Oskarshamn med 3-2 som ligger sist i serien.

Luleå ser så otroligt stabila ut och framförallt på hemmaplan verkar laget ostoppbara därför kommer jag spela att Luleå vinner matchen till oddset 2.12 hos 888sport.

Matchen spelas Lördag 7/12 klockan 18.00

Björklöven – Modo

Björklöven som gått fram som en ångvält i hockeyallsvenskan, men serieledarna Björklöven fick lite grus i maskineriet i senaste matchen när laget efter en 9 matcher lång vinstsvit fick se sig besegrade av Kristianstad.

Nu väntar derby och toppmöte mot Modo, ett Modo som ligger på en tredje plats i tabellen 9 poäng bakom hemmalaget.

Modos som sett så lugna och stabila ut på isen under säsongen har den senaste tiden tappat lite av sitt spel och då framförallt på bortaplan. Matcherna som blev segrar tidigare under säsongen har nu bytts ut mot förluster. 3 förluster på senaste 5 bortamatcherna.

Men vi vet att när Modo får igång sitt spel så är det svårslagna för vilket lag som helst och derbyn är alltid speciella matcher.

Jag tror dock på hemmalaget Björklöven i den här matchen, deras stabilitet de visat upp under hela säsongen och en revanschlust efter förlusten senast gör att jag kommer spela på en hemmaseger till oddset 2.02.

Matchen spelas Lördag 7/12 klockan 15.15

Halmstad Hammers – Kalmer

Det återstår två omgångar av grundserien i Hockeyallsvenskan och det är otroligt tight i den södra serien om den 5:e och sista platsen till AllEttan. Det är två lag som gör upp om den platsen och det är dessa två lag som ska göra upp i den här matchen.

Halmstad har just nu platsen i egna händer med en ledning på fyra poäng mot Kalmar. Så vid vinst i den här matchen så är AllEttan platsen säkrad. Skulle dock Kalmar vinna matchen så kommer allt avgöras i den sista omgången.

Det är två otroligt jämna lag som ställs mot varandra i lagens fem senaste möten mellan varandra så har det blivit 3 segrar för Halmstad och 2 segrar för Kalmar. Där 3 av matcherna har gått till övertid.

Kollar man hemma/borta statistiken mellan lagen så det lika jämna där som i tabellen.

Då det är så mycket som står på spel i den här matchen så kommer det bli en riktigt jämn och tuff match där inget av lagen vill släppa till något onödigt. Så en målsnål historia är vad jag tror vi kommer få se från det här mötet.

Jag väljer därför att spela under 6.5 mål i matchen till oddset 1.65 mötet mellan lagen för drygt två månader sedan slutade 3-2 till Halmstad.

Matchen spelas Fredag 6/12 klockan 19.00

Dinamo Minsk – CSKA Moskva

Toppen mot botten ska mötas i den västra divisionen. CSKA Moskva som ligger på en andra plats i tabellen ska resa till Vitryssland för mötet med Dinamo Minsk som inte alls fått till spelet den här säsongen och ligger sist i tabellen. Laget har haft otroligt svårt att hålla tätt bakåt och har släppt in mest mål av alla lagen 118 stycken på 34 matcher.

CSKA kommer till den här matchen stärkta av segern i Moskvaderbyt mot Dynamo Moskva, detta är även den sista matchen lagen spelar innan spelarna får en vila på drygt två veckor på grund av landslagsuppehåll.

Det är klasskillnad mellan lagen och den här matchen ska CSKA städa av relativt enkelt och frågan är mer hur många mål laget ska lyckas göra. Dinamo Minsk har inte vunnit över CSKA på de 10 senaste matcherna och har endast 1 seger mot CSKA sedan 2012.

Jag väljer att spela att CSKA Moskva gör över 3.5 mål i den matchen till oddset 2.60

Matchen spelas Söndag 8/12 klockan 15.10

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här