Foto: Bildbyrån

Ikväll är det dags för nästa omgång av PlayOff 1 i HockeyEttan. Det bästa seedade lagen har nu två raka, och avgörande, hemmamatcher att se fram emot. Det är kniven mot strupen för både Väsby och Kalix, medan Vimmerby har chans att avgöra matchserien mot Enköping redan ikväll. Kan förhandsfavoriterna ta vara på hemmafördelen?

Match: Väsby, Kalix & Vimmerby (PlayOff) | Speltips: Trippel, raka 1:or | Odds: 3,35 | Units: 1/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Väsby var till en början en av de riktiga utmanarna i Norra AllEttan men slutade till slut på en sjätteplats. Inför PlayOff 1 föll valet på vinnaren från Västra Vår, Forshaga. Första matchen gick till Forshaga efter att Väsby tappat ett 1-4 överläge från första perioden. Inför returen i Vilundahallen är Väsby fortfarande favoriter och bör med sin bredd kunna ta detta till en tredje och avgörande match på lördag.

Kalix förlorade första matchen med klara 4-0 borta mot Segeltorp. Kanske gjorde de andra lagen rätt i att undvika att välja segraren från Östra Vår. Det finns helt klart en hel del talang i laget från södra Stockholm. Inte minst Måns Krüger som stod för smått otroliga 37 poäng på 18 matcher efter jul. Nu väntar en lång resa norrut. Underskattning lär med tanke på resultatet senast inte längre lär vara en faktor, och det är trots allt fördel Kalix inför omgång två. Vem som till slut lyckas ta sig vidare är omöjligt att säga i dagsläget, men en tredje match lär det bli.

Vimmerby vann med bevkäma 3-7 borta mot Enköping i första matchen. Enköping har ett rutinerat och hårt jobbande lag som är tuffa att möta, men är helt enkelt en storlek för små mot spelskickliga Vimmerby. Nu väntar hemmafördel för gulsvarta smålänningarna och samtidigt som oddset är bland det lägsta någonsin för en hockeymatch ser jag ingen anledning till varför detta ska gå till en tredje match.

Trippeln med tre raka ettor ger 3,35 hos Betsson, vilket spelas med 1/5 units.

Speltips: Fredagstrippel Väsby, Kalix och Vimmerby

Jag väljer att spela på en trippel med raka ettor på Väsby, Kalix och Vimmerby. Här är några orsaker till detta:

  • Tre starka hemmalag
  • Alla tre är favoriter och ska vinna så länge de gör sitt jobb
  • Med en kombo får vi ett bra odds med godkänd risk
Rygga trippeln till 3,35 hos Betsson!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här