Foto: Bildbyrån

Med fyra omgångar kvar av HockeyEttan Östra Vår är det fortfarande tight kring kvalstrecket. Trångsund, som just nu innehar jumboplatsen med 13 poäng, har fortfarande en rimlig chans att hålla sig kvar. Samtidigt finns det en teknisk chans att Vallentuna dras med i kampen om nytt kontrakt. Den riktiga duellen står dock mellan Hanviken på 16 poäng och Sollentuna strax över strecket på 18 poäng. På onsdagskvällen möts dom i SVEAB Arena för säsongens viktigaste match. Och 2an till 3,10 känns som ett överodds.

Även om Trångsund visat förbättrad form med tre vinster på dom fem senaste matcherna kommer det bli svårt att ta in det något stora försprånget till lagen över strecket med bara fyra matcher kvar. Och även om det i logiken finns en chans att Vallentuna skulle kunna tappa allt är det inte särskilt troligt. Kampen för överlevnad står därför mellan Sollentuna och Hanviken, där båda lagen blandat och gett.

Hanviken har på senaste tiden blandat imponerande vinster mot lag som Hammarby och Vallentuna med bottennapp mot Trångsund och Segeltorp. Senast mot just nämnda Segeltorp ledde man med 4-1 innan man körde fast och tappade till 5-8 efter fem insläppta mål i tredje perioden. Man har många gånger visat att man kan vara med och hota topplagen och har vid flera tillfällen haft ledningen med bara minuter kvar av matcherna. Med seriens tredje bästa powerplay, varav två mål senast mot seriens bästa boxplay, har Hanviken en bra chans att få med sig tre poäng så länge man täpper till bakåt.

Sollentuna har en vinst och fyra förluster på sina fem senaste matcher, och jag ger Hanviken en god chans att skrälla till 3,10. Då den här matchen är något av en toss-up kommer jag vara försiktig med insatsen. Kom ihåg att detta är en match mellan lag fem och sex i tabellen, inte toppen mot botten. Faktum kvarstår att oddset på bortavinst – med Sollentunas svikande form och Hanvikens förmåga att överraska –  är alldeles för högt.

Speltips: Rak 2a på Hanviken till 3,10

Jag väljer att spela på bortavinst till Hanviken. Här är några orsaker till detta:

  • Vasst power-play som senast ställde till det även mot seriens bästa boxplay
  • Sollentuna har endast en vinst på sina fem senaste matcher
  • 3,10 är ett alldeles för högt oss även om Sollentuna är favoriter

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här