Foto: Bildbyrån

Ikväll är det dags för fjärde semifinalen mellan Djurgården och Färjestad. DIF tog en viktig skalp borta i Löfbergs Lila senast, och nu gäller det för Färjestad att rycka upp sig. Förra veckan gav vi Dick Axelsson chansen att stänka dit en poäng och bli hjälte till 1,90 gånger pengarna. Idag går chansen över till Johan Ryno, speldosan i Färjestad som ger 1,95 hos 888Sport vid mål eller assist. 

Match: Djurgårens IF – Färjestad BK (SHL) | Speltips: Johan Ryno gör mål eller assist | Odds: 1,95 | Units: 1/5 | Spelbolag: 888Sport| Spelstopp: 19:00

Trots underläge i matcher har Färjestads power play varit fortsatt starkt i matchserien mot Djurgården. I 5-2 vinsten i första matchen gjordes två av Färjestads mål i power play. I 5-3 förlusten på Hovet var alla tre power play-mål. Det naturliga hade kanske varit att ge credd till notoriska, rightfattade målskyttar som Michael Lindqvist och Daniel Viksten. Men idag väljer jag att se igenom det självklara, för någonstans måste ju passningarna som Lindqvist och Viksten nyper direkt på komma ifrån. I det här fallet är ”någonstans” Johan Ryno.

Ryno är med sin puckkontroll och sitt spelsinne otroligt viktig för värmlänningarnas power play. Han hittar gärna passningar genom boxen till en ofta fristående Lindqvist, vars vassa direktskott såklart ökar chanserna till assist för Ryno. Dessutom gillar han att kliva in och ta egna avslut med klubban inåt planen, och har en snabbt och hårt handledsskott.

Ponera att det blir en lika jämt match idag så kommer vi få se en hel del av kedjan med just Lindqvist, Ryno och Joakim Nygård.

Ryno gör minst en poäng till 1,95 hos 888Sport. Spelas med 1/5 units.

Speltips: Johan Ryno gör minst en poäng (mål eller assist)

Jag väljer att spela på att Johan Ryno gör minst en poäng (mål eller assist) för att:

  • Viktig för Färjestads heta power play
  • Spelar med två duktiga och målfarliga forwards
  • Kommer få mycket speltid då matchen förmodligen kommer bli väldigt jämn
Rygga Ryna Att Göra Poäng till 1,95 hos 888Sport!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här