Foto: Bildbyrån

Efter karriärens bästa seniorsäsong med 28 poäng på 42 SHL-matcher väljer nu JVM- och Tre Kronor-stjärnan Jesper Boqvist att förlänga kontraktet med Brynäs.

Kontraktet gäller över nästa säsong och båda parterna verkar mycket nöjda över den nya dealen.

“Det känns oerhört roligt för oss att han väljer oss ett år till. Han har ett fantastiskt bra år bakom sig och har tagit stora kliv i sin utveckling. Sen är han dessutom en härlig spelare att titta på som kan göra oväntade saker”, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.

Boqvist har under säsongen tagit flera steg i karriären och bland annat debuterat för Tre Kronor under Euro Hockey Tour.

“Det är min klart bästa seniorsäsong hittills. Jag känner att jag har blivit mycket jämnare. Jag har haft en högre lägstanivå och blivit starkare”, säger Boqvist och fortsätter:

Även om det nya kontraktet håller honom kvar i Gävle är det NHL-laget New Jersey Devils som äger rättigheterna till 20-åringen, och kan när som helst plocka över honom för spel i Nordamerika.

“De har koll på vad jag gör här men det får jag ta efter säsongen. Det är klart det är ett mål att spela där och är man tillräckligt bra så hamnar man där borta. Det spelar ingen roll när utan det får ta den tid det tar”, säger Boqvist själv om NHL-möjligheterna.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här