Nu är äntligen alla svenska hockeyligor igång och resterande ligor ute i Europa tuffar vidare. Nu inväntar vi bara NHL innan allt är igång på allvar igen. Vi har valt ut några godbitar inför helgen. Detta är matcher som vi tycker kan vara värt att hålla lite extra koll på under lördag och söndag. 

Växjö – Skellefteå

Detta är en på förhand en match mellan två giganter inom SHL. Men i dagsläget är det ett hemmalag som har inlett säsongen med tre raka förluster, och ett bortalag som också inlett svajigt. Om än inte lika dålig start som Växjö. Vi tror att Växjö är otroligt revanschsugna efter att ha tappat en 2-0 ledning i senaste matchen, samt att man även tappade ledningen två gånger i sin hemmapremiär. Därför tror vi att hemmalaget kommer vilja visa sin publik att det är nu det är dags att vända den negativa trenden. Så vi väljer att tro att Växjö tar hem detta. Matchen spelas 18:00, lördag, 21/9.

Vårt tips är: Växjö vinner matchen under ordinarie tid. Så vi har spelat 1 till oddset 1,87. Oddset hittade vi på 888sport.

Zug – Lugano

Vi vänder blickarna mot alperna och Schweiz. Där vi har valt att fokusera på matchen mellan Zug och Lugano. Hemmalaget har inlett säsongs tre matcher med att göra 14 mål. Man har dock även släppt in 13 mål på dessa matcher. Så det är ett lag som har svängdörrar åt båda hållen. Bortalaget har inte lyckats komma upp i samma målfacit framåt under sina två första seriematcher men man har ändå släppt in 8 mål på två matcher. Därför tror vi att denna matchen blir en målrik historia. Matchen spelas 19:45, lördag, 21/9.

Vårt tips är:  Över 5.5 mål i matchen till oddset 1,92. Oddset hittade vi på ComeOn.

Avangard Omsk – Kunlun

Under söndagen är det dags att vända österut och mot KHL. Där tar hemmalaget som inlett säsongen start emot Kunlun. Bortalaget har fyra förluster på sina fem senaste matcher och kommer inte till detta mötet med självförtroendet i topp. Omsk har de senaste matcherna varit både målglada framåt och släppt till en del bakåt. Därför tror vi att båda lagen kommer lyckas göra en del mål och att det är överspel man ska satsa på. Matchen spelas 16:00, Söndag, 22/9

Vårt tips är: Att det blir över 4,5 mål i matchen till oddset 1,67. Oddset hittade vi på Betfair. 

Oskarshamn – Djurgården

En lite oväntat seriefinal utspelar sig i Oskarshamn under lördagen. Hemmalaget har överraskat stort under inledningen och är placerade på en andra plats. Ännu bättre har det gått för bortalaget som inlett med tre raka vinster och ligger på en första plats i SHL. Här tror vi att Djurgården är numret förstora för Oskarshamn och kommer att kunna lägga till ytterligare en vinst på kontot. Matchen spelas 18:00, Lördag, 21/9.

Vårt tips är: Djurgården vinner matchen, så 2 på kupongen till oddset 1,80. Oddset hittade vi på SpeedyBet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här