• Linköping – Luleå
  Speltips: 2
  Odds: 2.06
  Tid: 21/11 15:15
  TV: C More

 • Brynäs – Frölunda
  Speltips: 2
  Odds: 2.07
  Tid: 21/11 15:15
  TV: C More

Totalt Odds: 4.26

SPELA HÄR!

SHL tuffar vidare trots covid-19 som ställt till det under säsongen. SHL-tabellen haltar rejält och där vissa lag hunnit med att spela 18 omgångar så ligger vissa på 13. Men under lördagen så kliver åtminstone tolv av fjorton lag ut på isen och vi har plockat ut två godbitar i den här dubbeln.

Brynäs – Frölunda

Formsvaga bottenlaget Brynäs ska ta emot Frölunda som tuffar på i toppen av tabellen. Nu har Frölunda förvisso fyra matcher mer spelade än tvåan Rögle men det är fortfarande en betryggande ledning Frölunda skaffat sig i toppen av tabellen. Frölunda hämtade sig snabbt när man åter tog sig in på vinnarspåret efter plumpen i början av veckan när man föll med 4-0 på bortaplan mot Leksand, en match som tränare Roger Rönnberg var allt annat än nöjd med.

Det är dock en av få svaga matcher som Frölunda har gjort under den här säsongen göteborgslaget ser ruskigt stabila ut och i dagsläget är det tveksamt om det finns något annat lag i Sverige som har samma högsta nivå som Frölunda.

För hemmalaget Brynäs går det desto tyngre. Förlusterna radar upp sig och i och med förlusten mot Växjö senast med 3-1 så är Brynäs nu uppe i sex raka förluster och man harvar i botten av tabellen. Spelet har inte alls stämt och något måste till om gävlelaget ska vända den här formen.

Nu möter man dessvärre för Brynäs del ett formstarkt och samspelt Frölunda vilket inte kommer vara en lätt match att lyckas vända sin negativa trend mot, något jag inte heller tror att Brynäs kommer lyckas med. Om man ska ha någon chans alls så måste försvarsspelet framförallt fungera då Brynäs i snitt släpper in 3.7 mål per match och nu ställs man mot Frölunda som bombar in 2.8 mål per match så risken finns att det rinner iväg. Brynäs är även seriens mål snålaste lag framåt där man enbart skrapat ihop 28 mål jämfört med Frölundas 51.

När sen en Frölunda seger ger oddset 2.07 anser jag vara för bra för att inte lägga till på kupongen.

Linköping – Luleå

Här är ett möte mellan två lag där man inte riktigt vet vart man har formen hos något av lagen. Båda har drabbats kraftigt av covid-19 och fått flera matcher flyttade till senare datum. Kollar man dem senaste 30 dagarna så har lagen bara spelat fyra matcher vardera. Detta att jämföra med lag som inte drabbats av corona på samma sätt som har hunnit med att spela åtta matcher under samma period.

Men om Linköping fortfarande letar efter formeln för att få till lyckad ishockey så kändes det som att Luleå som var riktigt stabila i inledningen av säsongen nu hittat tillbaka till formen. Man tog en stark seger mot Örebro med 4-3 där man fick med sig den viktiga extra poängen.

Det som varit bekymret för Luleå under säsongen är dock att stjärnspelarna som ska vara bärande inte riktigt kommit upp i nivå, men när de väl har en bra dag då är Luleå ett lag som är favoriter mot i stort sett alla lag i SHL.

På den nivån är absolut inte Linköping och även om man inför säsongen värvat in del profiler så är det något som inte stämmer i Linköping, spelet ser halvdant ut och spelarna ser inte riktigt ut som de 100% tror på spelidén som laget för närvarande håller på med.

Detta har även gjort att man återfinns i botten av tabellen och för att man inte på allvar ska bli indragna i en bottenstrid så behöver man hitta på något som tänder till och får fart på spelarna. Målskyttet har inte saknats utan det är att laget inte orkar hålla ihop det under en match vilket gör att man tappar många viktiga poäng och fortsätter det så under hel säsong kan det vara ödesdigert.

Nej nog för Luleå inte är i sin toppform i dagsläget men mot Linköping ska och är man favoriter och jag tycker att matchen senast mot Örebro visade att Luleå är på väg mot något bra igen och fortsätter man bara på den vägen som man höll i den senaste matchen så kommer man även vinna matchen mot Linköping.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här