MATCH: Björklöven – Västerås

 SPELTIPS: Björklöven vinner

 SPELSTOPP: 19:00 31/1

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888sport

Odds

1.63

Serieledarna mot seriens näst bästa bortalag ska ställas mot varandra när Björklöven och Västerås ska mötas. Det borde vara ett jämnt möte på förhand men ser man till lagens prestationerna under säsongen så är det klasskillnad mellan lagen.

Björklöven har verkligen varit dominanta den här säsongen och spelat bländade ishockey under hela säsongen. Förvisso förlorade laget i den senaste matchen mot det Modo som även är det enda laget i serien som orkat hålla jämna steg med Björklöven under säsongen. 95 poäng har laget tagit på 41 matcher vilket är riktigt imponerade siffror med tanke på att 98,91 och 97 poäng på 52 matcher har räckt de senaste 3 säsongerna för att komma topp två i hockeyallsvenskan och få chansen att spela play-off till SHL.

Västerås har ryckt upp sig på slutet och stundtals bjuder även de upp till fin ishockey. En femte placering ligger laget på i dagsläget men det skiljer hela 24 poäng mellan lagen.

Detta är en match som Björklöven ska vinna och revanschlusten efter förlusten mot Modo senast lär vara stor samtidigt som laget inte kommer vilja bjuda in Modo allt för mycket i kampen om första platsen. De skiljer nu 4 poäng mellan lagen.

Så jag kommer spela på en rak hemmaseger till oddset 1.63. Oddset hittade jag hos 888sport.

Speltips: Björklöven vinner matchen

Jag väljer att spela på Björklöven vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Björklöven är seriens bästa lag och efter förlusten senast är det garanterat ett revanschsuget lag som kommer ut på isen.

  • Björklöven har bara förlorat 1 match på hemmaplan under den här säsongen

  • Björklöven är på hemmaplan de lag som släpper in minst mål samtidigt som bara Modo och Karlskoga har gjort fler mål på hemmais än Björklöven.

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här