MATCH: AIK – Björklöven

 SPELTIPS: Över 5.5 mål i matchen inklusive förlängning och straffar

 SPELSTOPP: 19:00 8/1

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: ComeOn

Odds

2.80

Botten mot toppen ska mötas på Hovet. Serieledarna Björklöven ska ta sig till hovet för att möta jumbon AIK. Ett AIK som ligger sist och det med hela 11 poäng upp till närmaste lag. 

Hemmalaget AIK har inte alls fått spelat att stämma under säsongen och förlusterna bara radar upp sig och inte ser det ut att bli bättre för klubben som förra året var helt dominerade i hockeyallsvenskan.

Bortalaget Björklöven är rena motsatsen till AIK. Laget trummar på och segrarna kommer som på löpande band för Umeålaget. Strålande ishockey bjuds det även på stundtals från bortalaget och det ser i dagsläget ut som att inget lag kan stoppa Björklöven från att spela kval om SHL-plats.

Ser man till lagens prestationer under säsongen så är detta en match som Björklöven ska vinna och det relativt enkelt, men alla vet att i hockey så kan allting hända och det är småmarginaler som krävs för att en seger ska vändas till förlust.

Men hemmalagets publik har tröttnat sedan länge och kräver att poängen ska börja trilla in, detta gör att AIK som redan är i ett pressat läge MÅSTE börja köra ännu mer offensivt. Detta kommer skapa ytor för offensivt skickliga Björklöven mot ett defensivt inte alls stabilt AIK. Här kan det rinna iväg tror jag och det ordentligt om inte AIK får till sin defensiv samtidigt som laget inte får vara för defensiva då de måste gå för det och försöka få med sig livsviktiga poäng.

Som upplagt för ett överspel enligt mig och oddsen är verkligen tilltalande för detta. Över 5.5 mål inklusive förlängning och straffar ger hela 2.80 i odds hos ComeOn. Ett spel som jag kommer ta med glädje.

Speltips: Över 5.5 mål matchen inklusive övertid och straffar

Jag väljer att spela på över 5.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Mötet senast mellan lagen slutade 8-1 till Björklöven

  • Botten mot toppen, det ska vara klasskillnad mellan lagen

  • AIK har 2(!) seger på sina 20 senaste matcher. Måste satsa vilket kan göra att luckor öppnas upp bakåt

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.