MATCH: Vita Hästen – AIK

 SPELTIPS: X2

 SPELSTOPP: 19:00 5/2

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds:

2.65

Det är landslagsuppehåll för SHL men hockeyallsvenskan rullar på i samma tempo som vanligt. Nu ska krisklubben och jumbon AIK ta sig ner till Norrköping för att möta Vita Hästen. 

AIK som har haft en otrolig svag säsong och är i stort sett uträknade redan nu och allt tyder på att laget kommer få spela negativt kval för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan. Med 10 omgångar kvar har AIK 17(!) poäng upp till säker mark jämfört med lagets 31 insamlade poäng under totalt 42 matcher. Så det ska ett smärre mirakel för att AIK ska klara sig från negativt kval. Men laget har ändå rykt upp sig lite på slutet och framförallt på bortaplan där det har blivit två raka segrar. Kan det ha med att göra att pressen lite har släppt på spelarna och alla räknar med att det blir kval senare i vår, det är mycket möjligt.

Vita Hästen har gjort en stabil säsong rakt igenom och parkerar på en sjätteplats i tabellen. Både på hemmaplan och bortaplan har lagt hållit en jämn nivå över säsongen det syns inte minst när man kollar på hemma/borta tabellen där skillnaden är endast 3 poäng hur Vita hästen presterar på bortaplan mot hemmaplan.

Jag kommer i den här matchen dock faktiskt att spela på AIK eller rättare sagt att AIK klarar oavgjort eller vinner efter full tid. AIK har inte förlorat mot Vita Hästen under ordinarie tid på lagens sex senaste möten och där AIK varit bortalag. Oddset på att AIK ska klara det även denna gången tycker jag är för bra för att inte ge en chans. Du får 2.65 på att X2 i matchen så skulle AIK förlora på övertid så blir det ändå seger i spelet.

Nu kan AIK spela helt utan press och har allt att vinna samt att AIK trivs i Himmelstalundshallen. Så mitt spel blir X2 i matchen till oddset 2.65

Speltips: X2 i matchen

Jag väljer att spela på X2 i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • AIK har två raka segrar på bortaplan

  • AIK har inte förlorat under ordinarie tid borta mot Vita Hästen de fem senaste matcherna

  • AIK är redan uträknade och har inget att förlora

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här