MATCH: Almtuna – Kristianstad

 SPELTIPS: Almtuna vinner matchen

 SPELSTOPP: 19:00 4/3

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsafe

 Odds:

2.14

Näst sista omgången i hockeyallsvenskan och både Almtuna och Kristianstad riskerar att hamna i negativt kval. Nu ska de lagen möts, mer dramatiskt än såhär kan inte avslutningen på säsongen bli. 

Almtuna har fördelen att ligga på säker mark med 56 poäng kontra Kristianstad som ligger nedanför strecket på 54 poäng. Kristianstad måste med andra ord plocka poäng för att inte definitivt vara avhängda och behöva spela kvalserie för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.

Kristianstads första säsong i hockeyallsvenskan har varit både upp och ner, men mest nedåt för nykomlingarna. Det har varit en tuff säsong där det dock såg ut ett tag som att Kristianstad skulle klara sig kvar med relativt god marginal men så blev inte fallet utan nu står laget här med kniven mot strupen med två omgångar kvar.

Almtuna å andra sidan är vana vid den här situationen laget fick spela kvalspel även förra säsongen där möttes faktiskt lagen i kvalserien och Kristianstad tog en av de två platserna till hockeyallsvenskan, men Almtuna räddades kvar i serien på grund av att IK Pantern gick i konkurs. Så att Almtuna skulle vara med i botten av tabellen även den här säsongen var det många som räknade med.

Nu står de alltså här båda lagen och hela säsongen står i stort sett på spel. Vinner Almtuna kan de andas ut och fokusera på nästa säsong, blir det poängtapp riskerar laget att få spela kvalserie och behöva lämna serien.

De kommer bli en otroligt jämn match tror jag, men där hemmaplansfördelen för Almtuna kommer göra att de går segande ur den här matchen och säkrar kontraktet i hockeyallsvenskan.

Oddset på Almtuna seger är 2.14 hos Betsafe.

Speltips: Almtuna vinner matchen

Jag väljer att spela på Almtuna som vinnare Här är några orsaker till detta:

  • Premiärnerverna ställde till det för Sverige, nu är de igång

  • Tjeckien har haft problem med att hålla tätt bakåt

  • Tjeckien är ett svagt lag, lagdelarna är väldigt ojämna

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här