MATCH: CSKA Moskva – Dynamo Moskva

 SPELTIPS: Över 4.5 mål

 SPELSTOPP: 17:30 4/12

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds:

2.12

Moskvaderby i KHL, CSKA mot Dynamo Moskva, större än såhär blir det inte inom KHL ishockeyn. Rivaliteten mellan lagen är djupt rotad och är inte bara inom ishockey utan inom all rysk lagidrott. Här är det två lag som verkligen hatar varandra.

CSKA som länge lätt den västra division i KHL har på senaste tiden börjat vackla lite och förlorat en del matcher. Senast blev det förlust mot SKA St Petersburg som i och med segern nu gick om CSKA i toppen av tabellen med 1 poäng och puttade ner CSKA till en andra plats. Dock har St Petersburg två matcher matcher mer spelade och CSKA kan vid seger mot Dynamo återta serieledningen.

Bakom dessa två lag så smyger Dynamo Moskva med de ligger på en tredje plats 4 poäng bakom CSKA och 1 poäng före den tredje stadsrivalen i Spartak Mosvka som ligger på en fjärde plats i tabellen.

Matcherna mellan CSKA och Dynamo är alltid något extra det är matcher med galet tryck inne på arenan och det går verkligen att ta på stämningen och rivaliteten mellan klubbarna. Detta är en match som sticker ut ur mängden och för supportrarna är det en match som de verkligen inte vill förlora.

Matcherna mellan lagen brukar bli jämna och tighta och de senaste åren inte heller varit speciellt målrika. Jag tror dock att CSKA är rejält revanschsugna efter förlusten mot St Petersburg senast. Nu ska laget ladda om för derbyt och extra tändvätska behövs garanterat inte för att få spelarna motiverade. Samtidigt är Dynamo inte en lätt match och båda lagen kan nog få jubla ett par gånger under matchen.

Jag tycker helt enkelt att oddset på att det ska bli mer än 4.5 mål i matchen är för bra för att inte ta del av. Oddset är 2.12 och det tycker jag är ett för högt odds om vi ska till hur lagen presterat under säsongen och sett till matchens innebörd. Det kommer bli tight och tufft men målchanserna kommer komma det gäller bara för lagen att förvalta dessa så ska inte spelet vara några problem.

Speltips: Över 4.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 4.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • CSKA har börjat darra på slutet och släppt in en del mål bakåt

  • Dynamo Moskva ser starkare och starkare ut och kan nog skaka favoriterna CSKA

  • Två lag som verkligen inte vill förlora mot varandra här kommer det krigas till sista sekunden

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här