MATCH: CSKA Moskva – AK Bars Kazan

 SPELTIPS: AK Bars Kazan vinner matchen

 SPELSTOPP: 18:30 2/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds  

2.90
SPELA HÄR!

KHL är återigen tillbaka efter att förra säsongen fick avbrytas mitt i slutspelet på grund av coronapandemin. Istället för att avvakta och köra klart slutspelet nu som NHL har valt att göra så valde KHL att ställa in hela säsongen och börja om på ny kula. Så premiären inleds redan nu och vi bjuds på ett toppmöte direkt mellan CSKA Moskva och AK Bars Kazan. 

Det som kommer skilja KHL åt mot NHL och andra sportevenemang som pågår runt om är att det kommer även att tillåts publik på arenorna. Om än med restriktoner, publiken måste sitta minst 1.5 meter från varandra och det är begränsade antal biljetter som säljs, samt att inga biljetter går att köpa på plats utan alla biljetter är personliga. Men publik kommer det vilket fall vara på plats och det är glädjande besked.

CSKA Moskva och AK Bars Kazan var förra årets två stora favoriter till att vinna hela KHL tillsammans med SKA St Petersburg så det är revansch som gäller nu för båda lagen.

Nu till den nya säsongen så är CSKA de laget som tappat av dessa två lag. Både Kirill Kaprizov som lämnat för NHL och Linden Vey som lämnat för konkurrenten St Petersburg är borta ur truppen. Med detta så tappar även laget en poängskörd på totalt 110 poäng från förra året. Förvisso har klubben tagit en del spelare men ingen som sticker ut lika mycket som dessa två gjorde förra året. Så det återstår att se vem eller vilka som ska kliva fram denna säsongen.

AK Bars Kazan däremot har fått behålla sin stomme med stjärnspelare som var med och gjorde att laget tog flest poäng under grundserien av alla lag. Svenske Mikael Wikstrand fick en kanonstart på sin KHL-karriär när han i sin första säsong blev lagets bäste poängback med sina 32 poäng. Framåt har laget fått behålla sina poängspelare och även plockat in Nigel Dawies från Avtomobilist Jekaterinburg. Där gjorde han 50 poäng under förra säsongen och slutade 5:a i den totala poängligan så en riktigt bra förstärkning till ett redan starkt Bars Kazan.

Kazan har även gått bra under försäsongen där laget har hunnit med att spela åtta träningsmatcher. Det blev förlust i första matchen där dock flera av de ordinarie spelarna saknades. Men sedan har laget radat upp sju raka segrar där 5-2 segern mot SKA St Petersburg är den som sticker ut mest. Men stabila segrar som tyder på att Bars Kazans verkar fortsatt samspelta och att de blir att räkna med även i år.

CSKA har spelat tre träningsmatcher med två vinster och en förlust men med två stabila segrar mot sina lokalkonkurrenter Dynamo och Spartak Moskva men med betydligt mindre träningsmatcher i benen så återstår det att se om de verkligen kommer orka med en full seriematch mot kanske seriens bästa lag?

Oddset inför är att CSKA är favoriter till att vinna, något som jag ställer mig lite tveksam till, absolut de har hemmaplan men arenan kommer verkligen inte koka av fullt tryck utan det kommer nog inte vara något som påverkar Bars Kazan negativt. Sen att CSKA har vunnit de sex senaste matcherna lagen mellan påverkar såklart oddset. Men nu när ett försvagat CSKA ställs mot ett AK Bars Kazan som ser starkare ut än förra året när man var bäst i serien så tänker jag vilket fall spela på en bortaseger till det riktigt härliga oddset 2.90.

Speltips: AK Bars Kazan vinner matchen

Jag väljer att spela på AK Bars Kazan som vinnare vid fulltid. Här är några orsaker till detta:

  • CSKA Moskva har tappat sina två bästa poängspelare från förra säsongen

  • AK Bars Kazan har fått behålla sina stjärnspelare plus att man kryddat med Nigel Davies som kom 5:a i den totala skytteligan i KHL förra säsongen

  • AK Bars Kazan har betydligt fler träningsmatcher i benen än CSKA inför matchen

Spela AK Bars Kazan som vinnare hos William Hill

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här