MATCH: IK Oskarshamn – Frölunda

 SPELTIPS: Frölunda vinner

 SPELSTOPP: 19:00 27/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds:

1.78

Serieledarna Frölunda ska ta sig till Oskarshamn, förvisso är Frölunda serieledare i en haltande tabell, men man besegrade toppkonkurrenten Luleå senast och övertog därmed serieledningen. Oskarshamn har varit imponerade bra under säsongsinledningen men haft det tuffare mot bättre motstånd. Frölundas akilleshäl än så länge har varit bortaspelet klarar det av att vända trenden i den här matchen? 

IK Oskarshamn har likt fjolårssäsongen öppnat starkt i inledningen och man ligger på en sjundeplats. Men jag tror dessvärre för Oskarshamn att raset snart kommer komma och att man kommer tappa mark i tabellen. Truppen är inte tillräckligt bred för att klara av en hel säsong i SHL och matcha sig med de bästa lagen.

Frölunda har precis som de senaste åren visat att man är ett topplag även i år. Man är ramstarka bakåt med två solida målvakter och ett gäng backar framför som stoppat motståndare efter motståndare den här säsongen. Skillnaden på Frölunda i år mot i fjol är att laget är ett mer kollektiv i år. Man har ingen Ryan Lasch som öser in poäng utan man är mer ett maskin som tuggar sig igenom matcherna. Med fyra kedjor som alla håller bra klass så blir man ett riktigt tungt lag att möta.

För Oskarshamns del så finns inte den bredden i truppen på samma sätt vilket gör att det i slutet av matchen kommer vara en hel del trötta ben på Oskarshamns viktiga spelare.

Nej Frölunda visade i sin senaste match mot Luleå att man är ett lag att räkna med i år och man kommer bli svårstoppade för alla lag. Mot Oskarshamn kommer man helt enkelt vara numret förstora och därför tycker jag att en Frölunda seger till oddset 1.78 är helt klart spelvärt!

Speltips: Frölunda vinner matchen

Jag väljer att spela på Frölunda som vinnare i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Frölunda har i inledning verkligen visat att man är en kandidat till SM-guldet

  • Oskarshamn har det svårt mot tuffare motstånd

  • Frölunda ska vara numret förstora för Oskarshamn

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.