MATCH: AIK – Västerås

 SPELTIPS: Över 5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 19:00 24/1

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: ComeOn

 Odds:

1.90

Fredagskväll och Hockeyallsvenskan. Det är alltid något speciellt med fredagsmatcher oavsett vilka lag som spelar. Men en fredagskväll på Hovet i Stockholm är det något extra över. Nu ska AIK ta emot Västerås, ett hemmalag som kommer till den här matchen med en seger i ryggen efter 10(!) raka förluster innan dess. 

Det är med andra ord ett AIK som har fått in lite självförtroende i truppen efter att laget vann på bortaplan mot Karlskrona med 2-1.

Bortalaget Västerås förlorade sin senaste match på övertid mot Tingsryd på hemmaplan med 3-2. Övertid är annars något Västerås ofta har hamnat i nu i slutskedet. 5 av lagets 6 senaste matcher har gått till övertid.

Västerås är annars seriens näst starkaste bortalag efter Björklöven, de är även de målgladaste laget på bortaplan med 62 gjorda mål på 20 matcher.

AIK som under säsongen har sett otroligt svaga ut långa stunder kan alltså få det svettigt under fredagskvällen. Men med lite ny energi efter segern senast så kan man hoppas för hemmafansen att segersviten blir längre än 1 match.

1×2 marknaden till den här matchen tycker jag inte är speciellt intressant utan överspelet på mål är vad som fångat mitt intresse. Jag kommer spela över 5 mål i matchen detta då Västerås som sagt är ett målglatt lag framförallt på bortaplan. AIK släpper in väldigt mycket mål och har gjort så under hela säsongen. Samt att mötena mellan lagen brukar vara målrika historier. De senaste fem möta mellan lagen har innehållit 7,9,7,7 och 8 mål. Därav lockas jag att spela överspelet i den här matchen till oddset 1.90. Oddset hittade jag hos ComeOn.

Blir det exakt 5 mål i matchen så bli det insatsen tillbaka.

Speltips: Över 5 mål i matchen

Jag väljer att spela på Över 5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Lagens 10 senaste möten har det blivit 5 mål eller fler

  • AIK släpper in 3.3 mål per match på hemmaplan

  • Västerås är seriens målgladaste lag på bortaplan och snittar 3.1 mål per match

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här