MATCH: Skellefteå – Luleå

 SPELTIPS: Under 4.5 mål

 SPELSTOPP: 19:00 22/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: No Account Bet

 Odds:

2.11

Derby dags i SHL. Skellefteå tar under Tisdagen emot Luleå hemma i Skellefteå Kraft Arena i ett möte som det alltid är heta känslor inblandat i. 

Hemmalaget kommer från en förlust i senaste matchen mot Rögle, bortalaget har en bra formkurva med fyra av fem vinster senaste matcherna. Men även om lagen kommer från olika förutsättningar in till matchen så är derbyn alltid derbyn.

Matcherna mellan lagen är alltid jämna fighter och detta kommer troligtvis inte bli något undantag. Båda lagen har tighta lag där Luleå har en stabil defensiv men offensivt har det inte riktigt lossnat ännu även om det är på väg framåt.

Båda lagen ligger över 80% i boxplay, vilket är bra. Luleås Powerplay har mer att önska med en sån skicklig playmaker som Niklas Olausson, laget har  låga 13,51 i Powerplay och inget tyder på att trenden vänder i derbyt.

Mitt tips är att målvakterna Joel Lasinantti och Gustaf Lindvall kommer huvudspelarna i matchen där båda kommer göra sitt och hålla siffrorna nere. Därför tror jag på en målsnål tillställning och väljer att gå på ett under spel i den här matchen. Under 4.5 mål inklusive förlängning och straffar till oddset 2.11 hos No Account Bet tycker jag är ett bra spelvärde.

Speltips: Under 4.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på under 4.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Derbyn är alltid speciella och bidrar till helt annan matchbild än vanligt

  • Inget av lagen kommer släppa till några ytor så en tight match är att vänta

  • Både Gustaf Lindvall och Joel Lassinantti trivs i matcher som dessa och kommer hålla siffrorna nere

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här