MATCH: Malmö – Växjö

 SPELTIPS: Under 5 mål

 SPELSTOPP: 19:00 21/11

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: ComeOn

 Odds

1.97

SHL brakar loss med en full omgång under torsdagen. Tabell nian Malmö ställs mot tian Växjö, en match där bortalaget har tagit sig i kragen och börjat klättringen från botten och uppåt på senaste tiden. 

Bortalaget Växjö inledde säsongen på ett bedrövligt sätt med endast två vinster på de tio första omgångarna, efter detta har laget steppat upp och hittat tillbaka till sitt spel. Detta har fått resultat och laget har under de senaste fem omgångarna skrapat ihop fyra segrar.

Hemmalaget har varit ungefär jämna hela säsongen, laget vinner lite matcher i rad för att sedan förlora några matcher. Den där långa raden med vinster har ännu inte kommit för Malmö och därav ligger inte laget högre upp i tabellen än vad de gör. Stundtals spelar Malmö väldigt bra ishockey men för att andra delar i matcher och ibland hela matcher tappa spelet helt och det ser virrigt ut på isen ibland när Malmö spelar.

Inget av lagen har under säsongen varit några lag som sprutat in mål och de är sällan målen rinner iväg i matcherna som lagen är inblandade i. Varken framåt eller bakåt utan det brukar vara lite snålare med mål när Växjö eller Malmö spelar.

Även historiskt när lagen har mötts så är det jämna matcher som brukar innehåll lite mål, speciellt när lagen spelar i Malmö så har lagen möts 13 gånger sedan 2015 och endast 3 av dessa matcherna har det blivit mer än 5 mål.

Jag väljer att gå på statistik hur lagen presterat den här säsongen kryddat med hur historiken mellan lagen brukar se och valt att spela ett underspel i den här matchen. Under 5 mål är vad jag väljer att spela till oddset 1.97 som jag hittade hos ComeOn. Det är pengarna tillbaka om matchen skulle sluta med exakt 5 mål.

Speltips: Under 5 mål i matchen (pengarna tillbaka vid 5 mål)

Jag väljer att spela på under 5 mål i matchen Här är några orsaker till detta:

  • Det brukar vara tighta och målsnåla matcher mellan lagen när de möts i Malmö

  • Endast två av Växjös bortamatcher under säsongen har slutat med mer än 5 mål

  • Samma med Malmö endast 2 matcher på hemmaplan i år har slutat med över 5 mål

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här