MATCH: IK Oskarshamn – Skellefteå AIK

 SPELTIPS: Skellefteå vinner

 SPELSTOPP: 19:00 20/2

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds  

1.88
SPELA HÄR!

Grundserien i SHL börjar gå mot sitt slut och det är nu allt ska avgöras. Med 10 omgångar kvar så är Oskarshamn i stort sett avhängda och ska hämta in ett försprång på 12 poäng upp till Linköping. Ett läge som är otroligt tufft och som jag inte tror Oskarshamn kommer klara av. Skellefteå å andra sidan kämpar om att ta en topp 6 placering och direkt plats till kvartsfinalen.

Oskarshamn får rikta in sig på att kvala sig kvar i SHL, en usel form på laget med sex raka förluster och många poäng upp till säker mark gör att läget för att klara sig kvar utan kvalspel ser otroligt mörkt ut i dagsläget.

Hemmalagets spel har inte alls stämt på sista tiden och att Oskarshamn ska lyckas vända den här trenden sista 10 matcherna samtidigt som lagen framför tappar så mycket ser jag inte som något som kommer ske.

För bortalaget Skellefteå ser det ljusare ut. Laget är inne i en fin form och har fem raka segrar. Skellefteå som tidigare under säsongen sladdat lite i tabellen har nu hämtat upp sig igen och spelar både underhållande och framgångsrik ishockey. Poängen som har trillat in har lett fram till att Skellefteå nu placerar sig på en femte plats i tabellen. En tabelltopp som dock är otroligt jämn där det endast skiljer fyra poäng upp till andraplacerade Färjestad men samtidigt också fyra poäng ner till åttonde placerade HV71. En topp sex placering gör direktplats till kvartsfinalerna och det är detta som Skellefteå krigar om.

Den motivationen kontra att Oskarshamn i stort sett inte har något att spela för längre gör att jag kommer spela på en borta seger i den här matchen. Oddset på en Skellefteå seger ger även 1.88 i odds vilket jag tycker är väldigt givmilt med tanke på omständigheterna. Så mitt speltips blir rak seger på Skellefteå till 1.88, oddset hittade jag hos Betsson.

Speltips: Skellefteå vinner matchen

Jag väljer att spela på Skellefteå som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Skellefteå krigar om kvartsfinalplatserna och alla poäng är viktiga

  • Oskarshamn har usel form med 6 raka förluster

  • Skellefteå har fem raka segrar

Spela Skellefteå som vinnare hos Betsson

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här