MATCH: AIK – Västervik

 SPELTIPS: AIK vinner

 SPELSTOPP: 19:00 19/2

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: HAJPER

 Odds:

2.35
SPELA HÄR!

AIK har varit årets stora flopp i Hockeyallsvenskan, laget har gått från att vinna serien förra året till att i år ligga sist och det med marginal. Laget kommer behöva ställa in sig på att spela negativt kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Nu ställs laget mot Västervik som verkligen ryckt upp sig och kämpar nu om en plats till Hockeykvalet istället för att tampas i botten. Trots detta kommer jag att spela på AIK, varför då under ni säkert då? 

AIK har återigen valt att göra en förändring i tränarstaben, in har AIK plockat den rutinerade Roger Melin. Han kan klubben sedan tidigare och vet vad som krävs för att lyfta ett AIK som i dagsläget är på botten.

Nu kan han kraftsamla laget och göra en förändring som gör att klubben räddas kvar i Hockeyallsvenskan. Jag tror denna förändring är positiv för AIK och att vi kommer få se detta på isen redan i matchen mot Västervik. AIK har verkligen underpresterat sett till sitt spelarmaterial den här säsongen och Roger Melin känns som den tränaren som kommer kunna få fart på grejerna hos AIK igen.

Västervik som innan december inte vunnit speciellt många matcher har sedan dess radat upp segrar och tagit mängder med segrar. Detta har gjort att laget klättrat genom tabellen och befinner sig nu på en 9:e plats.

Sett till detta så borde spelet vara på Västervik kan tyckas, men jag väljer att gå mot Västervik här och tror att Roger Melin effekten på AIK kommer göra att de lyckas ta en seger i den här matchen. AIK har inget att förlora i den här matchen, laget är i stort sett redan klara för negativt kval då de har 17 poäng upp till säker mark när det återstår 18 poäng. AIK är redan inställda på att spela kval för att hålla sig kvar i serien och för att bygga inför detta tror jag den här matchen kommer vara ett sådant avstamp.

Så mitt spel blir AIK seger till oddset 2.35, ett odds jag hittade hos Hajper.

Speltips: AIK vinner matchen

Jag väljer att spela på att AIK vinner matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Roger Melin gör sin första match i återkomsten som tränare för AIK

  • AIK spelarna kommer vilja visa upp sig från sin bästa sida i och med tränarbytet

  • Västervik är inte lika starka på bortaplan som på hemmais

Spela AIK som vinnare hos HAJPER!

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här