MATCH: Kärpät – Skellefteå & Färjestad – Red Bull München

 SPELTIPS: Skellefteå och Färjestad vinner

 SPELSTOPP: 18:00 15/10

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: No Account Bet

 Odds:

3.27

CHL gruppspelet går in i sin slutfas och det är dags för den sista omgången. Både Skellefteå och Färjestad behöver poäng för att säkra avancemang. Detta är något jag tror båda lagen kommer lyckas med. 

Skellefteå ska ta sig över till grannlandet Finland för bortamötet mot Kärpät. Ett lag man vann över i förra veckan då lagen mötte varandra i CHL. I och med vinsten satte sig Skellefteå i förarsättet gällande avancemang från gruppen. Det krävs dock att man plockar poäng om man inte ska behöva förlita sig på andra resultat. Formen hos Skellefteå har pekat uppåt på sista tiden och man hänger på i toppen i SHL. Laget tog en stabil 4-1 seger mot Brynäs under helgen, vinsten i förra veckan mot Kärpät gör även att man har ett mentalt övertag mot hemmalaget. Spelbolagen har Kärpät som favoriter, jag väljer att gå mot detta och tror att Skellefteå klarar av denna uppgiften.

Så mitt spel i den matchen är att Skellefteå vinner matchen inklusive förlängning och straffar till oddset 2.24 vilket jag tycker är på tok för högt.

Färjestad tar emot Red Bull Munchen som redan säkrat första platsen i gruppen. Detta gjorde man i och med segern mot Färjestad i förra veckan, så det betyder att tyskarna nu kommer till Karlstad utan att ha något att spela för. Färjestad måste ta poäng för att inte riskera att hamna utanför topp två och missa slutspelet. Här är det motivationen och att lagen vanligtvis är jämbördiga gör att jag tror stenhårt på en hemmaseger. Munchen har en tuff match på torsdag då man möter Straubling som ligger två i den tyska ligan. Därav tror jag man kommer rotera friskt i detta mötet då man inte har något att spela för. Övertaget som Färjestad då kommer få är jag övertygad om att laget kommer förvalta.

Därför är mitt spel i denna matchen att Färjestad vinner under ordinarie tid.

Speltips: Färjestad vinner på fulltid, Skellefteå vinner inklusive förlängning och straffar

Jag väljer att spela denna dubbel. Här är några orsaker till detta:

  • Skellefteå har inlett säsongen starkt och kurvan pekar uppåt

  • Det är ett högt odds på Skellefteå, fast jag tycker lagen är minst lika bra om inte till och med fördel Skellefteå

  • Färjestad möter ett Munchen som redan säkrat första platsen och därmed inte har något att spela för

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här