MATCH: Färjestad – Brynäs

 SPELTIPS: Över 5.5 mål

 SPELSTOPP: 19:00 14/11

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: Snabbare

Odds

1.97
SPELA HÄR!

Återstarten av SHL efter nästan två veckors uppehåll. Full omgång och vi dundrar in med klassikermötet Färjestad mot Brynäs. Ett Färjestad som imponerade slog Frölunda tidigare i veckan med 6-3 i CHL, nu möter man ett Brynäs som har usel statistik på bortais under säsongen.

Det är två lag med vitt skilda formkurvor som kommer till spel. Hemmalaget har för förlorat två hemmamatcher totalt under säsongen såhär långt då både CHL och SHL inräknat, Brynäs å andra sidan har endast tagit en seger på bortais under hela säsongen.

Inte nog med att bortalaget inte har fått spelet att stämma på bortaplan laget har även i flera matcher släppt till väldigt mycket mål bakåt.

Färjestad har imponerat mer och mer under säsongen och framförallt hemma i Löfbergs Arena är Färjestad ett riktigt starkt lag. Inte bara vinner laget matcherna de gör det på ett imponerade sätt med mycket mål. Endast en match under årets säsong har slutat med mindre än 5 mål när Färjestad har spelat på hemmaplan.

Ett hemmalag som är otroligt stabila mot ett bortalag som inte alls hittat formen på bortaplan, som upplagt för en hemmaseger? Nja oddsen talar sitt tydliga språk Färjestad är klara favoriter men två veckors vila för Brynäs och en CHL match i benen för Färjestad i tisdags kan påverka en del. Jag tycker oddset på en hemmaseger är för lågt för att satsa på det. Även om Färjestad ska vara favoriter så tycker jag laget är lite väl stora favoriter sätt till oddset.

Så jag väljer att spela på mål istället, och att det blir över 5.5 mål i matchen till oddset 1.97. Färjestad är som sagt ett riktigt målglatt lag på hemmaplan och Brynäs kommer behöva vara på tårna direkt från start för att det inte ska rinna iväg bakåt för mycket. Men även Brynäs kommer få sina lägen under matchen och förvaltar laget de på rätt sätt kan det trilla in en del puckar även framåt. Så över 5.5 mål är vad jag lägger mina pengar på. Oddset hittade jag på Snabbare.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir över 5.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Färjestad har ett målsnitt på 4 mål per match i sina fem senaste hemmamatcher

  • Brynäs har i snitt släppt in 4,2 mål på bortaplan de senaste fem matcherna

  • 4 av de 5 senaste mötena mellan lagen i Karlstad har slutat med 5 mål eller mer.

Spela över 5.5 mål hos Snabbare

Alla speltips på Hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här