Foto: Idrottsgalan.se

Den 21 januari nästa år går Idrottsgalan av stapeln, där några av de största svenska idrottarna prisas för sina insatser under året som passerat. Härom veckan släpptes alla nomineringar till galan, där två hockeynomineringar finns med att rösta på.

I kategorin Årets Lag finns Tre Kronor nominerade efter sin fenomenala insats i VM där de lyckades försvara guldet vid en ny straffrysare. Laget tom hem priset även förra året och nu hoppas många på att laget ska prisas på nytt. Övriga nominerade i samma kategori är herrlandslaget i fotboll, herrstafettlaget i skidskytte samt Lag Hasselborg i curling.

En enskild hockeyspelare som även han kan få äran att ta emot ett pris är Elias Pettersson, som nominerats som Årets Nykomling tillsammans med freeskiing-åkerskan Jennie-Lee Burmansson, friidrottaren Andreas Kramer och thaiboxaren Josefine Lindgren Knutsson. Förutom att han var med och tog guld med landslaget i maj har han gjort en strålande debut i NHL, där han nu skrivit kontrakt med Vancouver Canucks. I debutmatchen lyckades han bidra med såväl ett mål och en assist och sedan dessa har poängen rullat in för 20-åringen.